Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måns Möller kom med "jävla Pajas" till Östersund

Måns Möller är en skojfrisk herre känd från teve. När han nu kommer till Östersund med sin succéföreställning Jävla Pajas är det, förutom vanlig stand-up, även en betydligt allvarligare sida vi får stifta bekantskap med.

Betyg: 4/5

Måns tar sats i att han länge sett upp till andra ståuppare som gjort shower med svärta i, förutom mästaren Jonas Gardell, även Özz Nüjen och Henrik Schyffert.

Måns jämför därför sin egen humor med matbutiken Lidl, billigt och med tyskt ursprung. Vissa skämt smakar också lite unket av landsbygdsförakt och sexism, de faller platta men den månghövdade publiken är ändå med på noterna.

Föreställningen handlar till stora delar om när Måns och hans dåvarande flickvän fick beskedet att sonen Viggo har autism, en diagnos som senare kompletteras med utvecklingsstörning.

I ett antal allvarsamma tablåer hittar Måns sin svärta och förmedlar denna på ett rörande sätt. Mellan det allvarliga hinner han även med att ge välriktade och roliga kängor mot den privatiserade skolvärlden, hovet och sociala medier.

Hans kärlek till Viggo testas hårt under åren men den försvinner aldrig. Världens gladaste autist har också världens finaste pappa att fortsätta gå på kalas med.