Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Marcus Persson går över gränsen"

Marcus Persson går över gränsen när han i dagens ledare anklagar mig för att "bluffa" gällande moderaternas ställningstagande i vattenkraftsåterbäringen. Persson bygger sina anklagelser med egna tolkningar från en intervju som han själv inte deltagit i.

I en intervju med reporter Maria Lindholm beskrev jag att partiledningen tidigare tillsatt en arbetsgrupp med syfte att ta fram ett program för en levande landsbygd. Arbetsgruppen fastställde slutligen 40 punkter som nu återfinns i en officiell rapport. Jag var tydlig med att punkterna inte har fastställts av en moderat partistämma. Beslut om den aktuella frågan kan tidigast beslutas på nästkommande partistämma, våren 2015.

Jag aldrig i intervjun låtit påskina att hela partiet står bakom en av punkterna, dock uttryckte jag glädje över att många moderater nu stödjer förslaget gällande vattenkraftsåterbäring.

Maria Lindholm stödjer min version av samtalet.

Saila Quicklund (M)

Riksdagsledamot