Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsbeskedet: Dubbel benfraktur för Jamie Hopcutt

Jamie Hopcutt fick i natt så svåra smärtor att han tvingades åka in på röntgen. Där konstaterades att han hade dubbla benfrakturer på skenbenet.
– Jag är så ledsen för hans skull, men så här är livet ibland, säger Graham Potter.

Läs också: ÖFK chockade fotbollseliten: "Östersund är här nu. Herrejävlar"

Jamie Hopcutt fick kliva av gårdagens premiärmatch mot Hammarby efter en situation sent under den andra halvleken.

Inga besked kunde lämnas om Hopcutts skada under gårdagen, men under natten blev smärtorna så svåra att han tvingades uppsöka läkarhjälp och få skadan röntgad.

Där konstaterades att det handlade om dubbla benfrakturer på skenbenet.

– Vid 01.30 var smärtorna så svåra att han kördes in till sjukhus. Billy Reid följde med honom. Jag var kvar på hotellet men följde hans sjukhusbesök på länk. Jag har inte kunnat sova en blund, säger sjukgymnasten Frida Eklund, som lider med Hopcutt som precis kommit tillbaka efter sin höftoperation.

TV: Fysioterapeuten om skadorna: "Jag kan nog lugna er lite"

Nu väntar ny röntgen när han anländer till Östersund under eftermiddagen. Efter det första läkaruttalandet talar mycket för att det krävs en operation.

– Jag vill inte uttala mig något om framtiden och hur länge han kan vara borta, säger Frida Eklund.

Skadan inträffade bara några dygn efter att det svenska fönstret för spelarövergångar stängde. ÖFK kan därför inte värva för att ersätta Jamie Hopcutt innan sommaren.

Däremot finns en annan lösning. Hosam Aiesh, som lånats ut till Varberg, kan bli aktuell för en återkomst.

– Först måste han få några matcher eftersom han hade skadeproblem på försäsongen och missade mycket speltid. Sedan är det helt klart aktuellt att kalla hit honom. Tanken är att han ska kunna röra sig mellan klubbarna relativt fritt. I praktiken skulle han kunna spela match för Varberg på lördag och sedan med oss på söndag, även om det inte kommer att fungera så i verkligheten, säger ÖFK:s manager Graham Potter vid tisdagens lätta träning.

Martin Nilsson: Begravningsstämning efter Hopcutts svåra skada

TV: Se ÖFK-stjärnan lämna arenan – i kundvagn