Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsdebut på nya Gamla Ullevi

Den erfarne sportchefens kalldusch i duschen. Den unge debutantens mardröm i sjätte minuten.
Den historiska premiären på Gamla Ullevi blev en bedrövelse för Örgryte när Gais vann med 5–1.

– Helst vill jag bara åka hem och bryta ihop, sa 20-årige målvakten David Stenman.

Frisparksbollen, som var på väg att försvinna utanför stolpen, studsade upp och på knät och Pär Ericsson kunde stöta in det historiska första målet på nya Gamla Ullevi, där betongen knappt har torkat och jobbmaskinerna fortfarande står kvar.

– Jag kände mig säker på att ta bollen och jag tittade upp för att se vart jag skulle kasta den sedan, och så fick jag den på knät.

– Ett jättemisstag, säger David Stenman.

Egentligen skulle han inte alls ha fått denna oerhört svåra uppgift i första matchen i den nya arenan inför 17 531 personer. Och dessutom i ett derby.

Anledningen var glömska och förbiseende av ÖIS-ledningen.

För när ordinarie målvakten, Peter Abrahamsson, fick ett bakslag på sin fingerskada och kanske tvingas till en ny operation, kontrakterades ett lån i form av rutinerade Nathan Coe från FC Köpenhamn.

att han inte hann bli spelklar, eftersom ÖIS glömde att begära hans arbetstillstånd.

– Jag kom på det dagen före när jag stod i duschen, säger sportchefen Dick Last.

– Det hela är mitt fel.

Nu fick den gamle stormålvakten efter sitt eget misstag själv dra på keeperkläderna och sätta sig på bänken.

Nu är frågan om Nathan Coe blir klar för Örgrytes nästa match, borta mot Malmö FF på annandag påsk.

– Det ska inte vara några problem, säger Last.

kvitterade visserligen Örgryte genom stjärnförvärvet, förre Helsingborgs-skyttekungen Alvaro Santos, men sedan gick draperiet ned i ett totalt mörker över öisarna.David Stenman gjorde ytterligare några tveksamma ingripanden, men felet var inte bara hans och Öis-tränaren Janne Carlsson har ett digert arbete framför sig om Örgrytes försvar ska bli ett gångbart allsvenskt sådant.

Gais var supereffektivt sett till att laget hade fem avslut på mål och gjorde just fem. Örgryte vann hörnstatistiken med 11–0. (TT)