Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mardrömsstart fällde KD:s damer – två baklängesmål på en minut blev rena chocken

KD fick en mardrömsstart mot Morön. Underläge 0-2 redan efter åtta minuter – smällar som KD aldrig kunde resa sig ifrån i damernas norretta. Det blev stryk med 2-5, (1-4).

Annons

– KD gör ingen bra match. Tjejerna spelar ängsligt och givetvis blev det inte bättre av att laget släppte till två enkla mål i början, summerade lagledare Torsten Olofsson.

Ja matchen hann knappt börja innan Moröns specielle målspottare Åsa Karlsson hade gjort både 0-1 och 0-2. KD:s mittförsvar hade inget motvapen när Åsa Karlsson kom fram och tilläts skjuta förbi målvakten Heike Lippertz.

Mackenzie Semerad kunde visserligen reducera en bit in i halvleken för KD, men Morön blixtrade sen till på nytt och fixade både 1-3 och 1-4 innan paus.

– Vi släpper till på tok för enkla mål. Morön tippas visserligen ska hålla till i tabellens toppskikt, men då bra var det ändå inte, menar Torsten Olofsson.

Det KD ändå kan ta med sig är en uppryckning i andra halvlek. Länge ledde hemmalaget den halvleken med ett mål, sedan Johanna Westberg reducerat till 2-4. Fast i slutminuten kom ett försmädligt baklängesmål ytterligare.

Åsa Karlsson var duktig i Morön. De två målen var ingen tillfällighet. Hon sköt det första från distans och kunde alltså göra ett till bara minuten senare.

I KD vill det nu till självrannsakan. Det rann iväg på tok för snabbt när Morön i princip fick avgöra matchen nästan innan den hade kommit i gång. Det vill till rejält mycket bättre tag och mer distinkt försvarsspel i fortsättningen.

KD-Morön

2-5, (1-4)

Målen: 0-1 Åsa Karlsson, 0-2 Åsa Karlsson, 1-2 Mackenzie Semerad, 1-3 Wilma Stenman, 1-4 Miriam Lindgren, 2-4 Johanna Westberg, 2-5 Emelie Marklund.