Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margareta Winberg förvånar

Margareta Winbergs (S) politiska comeback och valberedningens förstahandsval på landstingslistan måste kännas som ett dråpslag för Robert Uitto, inte minst efter hans långa eriksgata som "självutnämnd" regionråd och toppkandidat i valet 2014.

Annons

Jag förvånas när en så erfaren politiker som Margareta villkorslöst deklarerar sitt stöd för landstingets nuvarande organisation och löfte om att inga chefstjänster ska sägas upp trots illröda siffror.

Man häpnar även över Socialdemokraternas glorifierade självbild som bygger på att det alltid är någon annans fel när det fallerar. Är det för att skydda partiets tillkortakommande?

Sossarna har under 92 års styre köpt sig makt och lojalitet genom att exempelvis låtit teckna avtal som möjliggör att 134 högavlönade chefer oavsett om det finns arbetsuppgifter eller inte kan gå kvar år efter år i en så kallad "skyddad verkstad" med bibehållen lön fram tills pension.

En oförsvarbar merkostnad som handlar om åtskilliga miljoner årligen. Pengar som tillhör sjukvården.

Jag hoppas att väljarna i höstens val inte slentrianröstar utan väljer personer med ambition att skapa en organisation anpassad till verksamhet – och inte tvärtom.

Den goda sjukvård som erbjuds är i första hand personalens förtjänst och inte politikernas.

Hans Wessén, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons