Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mariaz har 300 låtar på sin repertoar – minst

På P4-toppen – för andra gången. Bandet Mariaz tar ett steg framåt i karriären.

Mariaz är ett coverband från Hammerdal som just nu ligger på P4-toppen med låten ”Do you wanna make something of it” som i original framförs av Jo Dee Messina.

– Det händer ju mycket på den musiklistan så vi får väl se hur det går. Helst vill vi ju vara kvar i tio veckor så vi får lite tid på oss att leta upp en ny låt att skicka in, säger Maria med ett  skratt.

Förutom Maria Hagström som sjunger i bandet finns veteranerna Åke Hagström och Sten Sundström med. Åke och Sten har spelat tillsammans i omgångar sedan 1980 så repertoaren är  bred.

– Vi kan minst 300 låtar så om till exempel PRO ringer och vill ha en spelning så går det bra, säger Åke.

För ungefär ett år sedan kom Maria Hagström med och bandet Mariaz var skapat. Trion spelar varierad musik men om Maria får bestämma så blir det lite tuffare country. Några av förebilderna heter Jill Johnson och Shania Twain. För Åke och Sten är countryn en ny musikstil att spela då de mest spelat dansband och rock genom åren.

– Sedan är det roligt att det är två röster i bandet. Både jag och Åke sjunger och ibland blir det duett. Även Sten sjunger stämma ibland, säger Maria.

Bandet har spelat in en demo som de sedan skickade in till P4-toppen. Inspelningen gjordes hemma hos Sten som för övrigt är teknikern i bandet.

– Att vara med på radion är mest för att visa att vi finns och för att kunna få spelningar. Första gången vi var med var i februari 2010 och vi nådde då en andraplats. Låten låg kvar i nio veckor av maximalt tio tillåtna. Det blev en jättebra start för mig, säger  Maria.

Under vinterhalvåret är det lite tunt med jobb men i somras var det spelningar nästan varje helg.

– Det var lättare att få jobb på 1970-talet under dansbandens storhetstid. Om man startade en orkester och kunde 15–20 låtar kunde man få mycket spelningar, säger Sten.

– Vi tar de spelningar vi får och det blir oftast i Jämtland eller Ångermanland, säger Åke Hagström som annars jobbar inom  vården.

Trion är överens om att Mariaz är ett helgband och att en större satsning än så skulle ta för mycket tid.

Vad är det bästa med att vara ute och spela?

– Det bästa är att vi har så roligt ihop och att allting går så bra. Det fungerar och vi är ett gott gäng, säger Maria.

Förutom att spela covers har Mariaz en egen låt på gång som förhoppningsvis är klar till sommaren.