Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie berättar om överfallet

Sex ungdomar hoppade på Marie Lundin, slog henne och lämnade henne sedan skadad kvar på marken.

Nu berättar hon om den brutala misshandeln.

– Jag går inte ut ensam längre, säger hon.

Marie Lundin hade varit och hälsat på hos en kompis i Torvalla. Det var sent på torsdagskvällen. Hon gick längs parkeringen mot sin bil.

– Då såg jag i ögonvrån att det var någon som kom bakom mig och ropade: "Vill du ha lite kul?", berättar hon.

Hon ignorerande det hela och fortsatte bara att gå. Men plötsligt kände hon en spark i huvudet och ramlade i backen.

– Sedan skriker en kille till sina kompisar: "Kom hit och hjälp till". Sedan sätter sig en kille ovanpå mig, en börjar slå mig i ansiktet och de andra sparkar på mig, säger Marie Lundin.

Totalt såg hon sex stycken killar. Hon uppger att de var i högstadieåldern.

– Ett tag tuppade jag av. Jag vaknade sedan av att de skakade om mig. De frågade vad jag hade på mig.

De sökte igenom hennes fickor och fick tag på hennes Ipod och en snusdosa. De grejerna tog de med sig, innan de lämnade henne skadad och blodig på marken.

– Jag lyckades ta mig upp och körde bilen hem. Allt jag tänkte på var bara att jag ville hem. När jag kom hem ringde min sambo till polisen, berättar hon.

Efter ett besök på sjukhuset visade det sig sedan att fyra revben var av, hon hade fått en hjärnskakning och handen var krossad. Hon blev även sydd i munnen.

– Det gör ont men det går bra. Men jag vägrar vara ensam just nu. Min sambo får följa med mig överallt. Jag kommer inte gå ut själv den närmaste tiden, säger hon.

Marie Lundin säger att hon vill berätta om det hon varit med om för att varna andra.

– Mitt tips är att gå inte ut själv på kvällen, ha någon med dig, säger hon.

Polisen har ännu ingen misstänkt för misshandeln.

I december ifjol skedde flera brutala överfall i Östersund. Håkan Munksten blev sparkad så han föll ur sin rullstol. Sedan blev också en man misshandlad av tre okända män på gångbron mellan Badhusparken och Frösön. Och i mellandagarna blev en man och en kvinna i 50-årsåldern misshandlade på väg hem från en restaurang i centrala Östersund.