Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie föll handlöst ner i hålet

När Marie Byenfeldt var ute i helgen slutade promenaden med att jorden öppnade sig och hon föll handlöst ner i ett djupt hål.

Annons

Bakom Barnens Land i Östersund finns hålet, det hål som kunde ha betytt slutet för Maries goda hälsa.

– Vi var ute på en lite promenad i lördags, min fru och jag. Vi bor alldeles intill, berättar hennes make Pär Byenfeldt.

När de rundar hörnet till fastigheten där Barnens Land inryms inträffar det som fortfarande känns overkligt.

Där är en stor öppen yta som fungerar bland annat som bilparkering. Bilar kör där och folk går där.

– Plötsligt viker marken under Maries fötter och hon faller handlöst ner, helt utan förvarning, rakt ner i ett djupt hål. Hålet är minst en meter djupt. Längst ner syns vattenytan, berättar Pär.

Det fanns inget som varnade för att där fanns ett brunnshål som låg helt öppet, endast dolt av ett tunt lager is och snö.

– Brunnslocket var borta och min fru föll rakt ner och slog sig våldsamt. Vi fick åka in till akuten för att röntga henne. Som väl var finns ingen fraktur men hon har fått en ordentlig lårkaka, berättar maken Pär som är ordentligt irriterad över hur det kan finnas en öppen brunn som inte är utmarkerad.

– Det kändes som att det var en hinna hon trampade på som genast gav vika. Kanske var det en ishinna som gav med sig, säger Pär som nu polisanmält händelsen.

– Vi har gjort en polisanmälan eftersom vi bedömer hålet som livsfarligt. Ett barn hade lätt kunnat försvinna ner i brunnen. Kanske har någon glömt att lägga tillbaka brunnslocket, kanske är det ett sabotage, någon idiot som tagit bort locket, resonerar Pär Byenfeldt vidare.

Efter den hemska händelsen har en lastpall lagts över brunnen och på den pallen står en röd kon - allt för att förhindra att fler faller ner i den djupa brunnen.

Polisutredningen ska nu klargöra vems fel det var att brunnslocket inte låg på plats.