Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie-Louise – ett välkänt ansikte

Har du gått på bio något under de senaste 40 åren?
Då har du förmodligen hejat på Marie-Louise Hedman som står bakom disken och säljer säckvis med popcorn.
– Det hade varit roligt att veta hur många kilo popcorn man sålt genom åren, säger hon.

Annons

Marie-Louise började i branschen 1976, men har varit just på Biostaden sedan 1985. Hon berättar att hon inte kan tänka sig något bättre jobb.

– Jag har inte en enda gång under den här tiden funderat på att byta jobb. Dessutom passar det mig väldigt bra att jobba kväll, säger Marie-Louise Hedman.

Hon har dock lite svårt att definiera tjusningen med jobbet. Men rätt tidigt under intervjun står det klart att det är mycket mötet med alla människor som Marie-Louise uppskattar.

– Jag tycker det är jättekul att träffa alla människor mer eller mindre regelbundet. Jag hinner följa många från att de är ungdomar, till att de blir par till att de får barn och kommer på matinéer. Man följer verkligen personerna i Östersund och det är jättekul.

Blir du ofta igenkänd?

– Alltid. De har sett mig, men vet inte riktigt var. De brukar gissa, men lyckas inte.

Är det många som köper popcorn?

– Ja det hör som till, och alla tycker att biopopcorn är så speciella och goda. De vill veta vad vi gör med dem, men vi gör inget speciellt. En vanlig helg när det är mycket folk så poppar man lätt en säck med majs och ja en sådan ligger väl på runt 15 kilo.

Äter du dem själv eller har du blivit less?

– Ja jag äter popcorn, det finns sämre att äta.

Är du en stor filmfantast och går du själv mycket på bio?

– Nej det kan jag inte påstå. Jag ser alldeles för lite film, men tycker det är underhållande och roligt. Jag går väl kanske fyra gånger per år på bio.

Hur är intresset för att gå på bio här i Östersund, har det ökat eller minskat de senaste åren?

– Det är ungefär lika, det har kanske till och med ökat lite.

När på året går vi i Östersund mest på bio?

– Alla går på bio i jul. Då är det jätteroligt att jobba. Under april, maj och juni brukar det vara lågsäsong, sen brukar det vända nu i början av juli.

Hur många visningar är det per dag har ni?

– Vi kör ofta visning i alla sex salongerna. Och vi har öppet alla dagar utom julafton, midsommarafton och midsommardagen.

Vilken film har varit populär i Östersund, som dragit fulla salonger?

– Den som ligger färskt i minnet är "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Vi hade fullsatt i två månader och vi hade inte en stol kvar. Alla hade läst boken och alla ville se filmen, vissa såg den två gånger. Sedan har vi Hobbit, Sagan om ringen och Harry Potter som var populära.

Vilken är din favoritfilm?

– Oj, det är jättesvårt. Det är något jag funderat på länge, men jag älskar sagor, det är min grej och Lars von Trier gillar jag verkligen. Det är speciella filmer och de berör. Det finns mycket bra film.