Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie Nordén (S) valdes in i laget

I lördags trodde riksdagsledamoten Marie Nordén (S) att hennes politiska karriär var över. Men efter ett extrainsatt medlemsmöte toppar hon nu den socialdemokratiska kommunvalslistan i Östersund.

När Marie Nordén (S) i lördags förlorade omröstningen på Socialdemokraternas distriktskongress i Åre, om att bli partiets kandidat till posten som vice ordförande i regionstyrelsen, trodde hon att den politiska karriären var över.

– Även om jag känner till de politiska villkoren var jag ledsen och besviken. Det var en känsla av att inte få plats, att bli bortvald.

Men redan på söndagen tog karriären ny fart då hon av valberedningen i Östersunds arbetarekommun fick frågan om hon kunde tänka sig att stå på Socialdemokraternas lista inför valet till kommunfullmäktige i Östersund. Och vid ett extra medlemsmöte på måndagskvällen fastställdes den nya listan, med Marie Nordén i topp.

– Jag är fantastiskt glad, sa hon direkt efter mötet.

– Mitt fokus har hela tiden varit att ta med det jag har gjort i riksdagen hem och jag känner mig välkommen att ingå i det här laget.

Även om hon poängterade att hon inte på något sätt utmanar AnnSofie Andersson (S) till kommunalrådsposten, att det är medlemmarna som bestämmer den saken, råder det inget tvivel om att ambitionsnivån är hög.

– Jag har en längtan att kunna bidra med så mycket som möjligt och tar gärna ett heltidsuppdrag.

På den nya listan till kommunfullmäktige valdes även Olle Persson från Frösön in på plats 20.