Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Marie Nordén vill bli nytt råd

Marie Nordén (S), från Östersund, kandiderar till landstings- eller regionfullmäktige och siktar på uppdraget som landstings- eller regionråd efter nästa val.

Hon har suttit i riksdagen sedan 2002 och kandiderar inte för ytterligare en mandatperiod där. I stället siktar hon på politiskt arbete i Jämtlands läns landsting eller Region Jämtlands län om det finns ett sådant regeringsbeslut då. Hon har nominerats av flera partimedlemmar och hon ställer upp.

Om valresultatet skulle innebära att Socialdemokraterna får posten som landstingsstyrelsens eller regionstyrelsens ordförande är Marie Nordén redo.

– Det finns otroligt stora utmaningar för att se till så att resurserna räcker till och att de kommer alla till del på ett bra sätt. Men ekonomin är ett jättestort problem och där har regeringen ett stort ansvar, säger hon.

Kan det bli konkurrens mellan dig och Robert Uitto (S) om uppdraget?

– Nej, jag ser det inte så. Jag ställer mig till förfogande för att framför allt jobba med sjukvårdsfrågorna.

Innan Marie Nordén blev riksdagsledamot jobbade hon som vårdbiträde inom psykiatrin och hemtjänsten. Hon har också studerat på personalvetarlinjen.