Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märklig flytt

Länet har nu blivit indelat i älgförvaltningsområden. Vi på "halvön" söder om Frösön har plötsligt blivit förflyttade av länsstyrelsen från en tidigare fungerande jaktvårdskrets, Revsund, till ett helt främmande, Bergs förvaltningsområde.

Vid en fråga om varför, så bara tyckte de det, och fungerade det inte så gick det ju att flytta efter tre år. Är huvudet något de sitter på?

Bergs förvaltningsområde har bestämt kvoten sju på detta område och det gäller bara tydligen större licenser. Vi mindre får inte efter den fastställda kvoten. Där sänker länsstyrelsen "enligt gammal hävd" ned till sex och en halv bara för att tvinga oss in i större licenser där vi får efter kvoten sju.

Min fråga till landshövdingen är: Förklarar ni alla orättvisor med "av gammal hävd" och var finns det upptaget i författningen om hur länets invånare ska behandlas rättvist?

Svar önskas.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel