Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märkliga skadan håller Linus utanför

ÖFK:s Linus Sjöberg har tvingats till vila sista tiden.
Allt pekar på att det blir ytterligare frånvaro framöver.
Anledningen: ett extra ben i foten.

20-årige Linus Sjöberg var ett av annars få utropstecken i ÖFK:s bleka säsongsupptakt.

När vinsterna sedan började rulla in försvann offensive Sjöberg ut ur laguppställningen.

Senast mot Hammarby satt han på bänken, men var i själva verket inte aktuell för inhopp.

– Jag har problem med foten. De har hittat ett extra ben i min fot, berättar Linus Sjöberg, som förstås inte hade väntat sig den diagnosen.

Till bakgrunden hör att Linus Sjöberg till och från haft långvariga problem med en fot.

Mot slutet av säsongen i fjol var det kämpigt, men allt bättre nu när serien startade igen.

– Nu har det smugit sig på igen. Vid en röntgen upptäckte vi det här med benet i foten, förklarar ÖFK:s sjukgymnast Frida Eklund.

Samtidigt menar hon att det inte är så märkligt som det först kan låta:

– Läkaren berättade att 30 procent av befolkningen faktiskt har det här extra benet, och normalt ger det inga problem. Det märks bara när han spelar fotboll; när han skjuter och använder foten mycket klämmer det åt och blir en inflammation.

Nu ska problemet åtgärdas med en operation. Om den sker i samband med sommaruppehållet eller efter säsongen återstår att se. Det bestäms inom närmsta tiden.

– För att vara ett ingrepp i foten är det ganska enkelt. Det handlar om sex veckors rehab efteråt, säger Frida Eklund.

Rehab har annars varit vårsäsongens stora fokus för Alexis Mendiola. Han är inte aktuell för comeback förrän efter uppehållet.

– En fraktur i foten tar tid. Nu har det gått tio veckor och han börjar kunna belasta foten allt mer, säger Frida Eklund.

Vårsäsongen avslutas med ett tajt spelschema för ÖFK. Assyriska borta (på söndag) följs av Ängelholm hemma (onsdag 25:e) och Sundsvall borta (lördag 28:e).

Det återstår att se om James Baldwin (muskelbristning) och Emir Smajic, två andra namn på skadelistan, kan medverka någonting då.

– Emir blir bättre och bättre, men vi vill inte spela honom för tidigt nu. Vi tar den här veckan till behandling i första hand, säger Frida Eklund.