Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märkligt agerande av Pär Jönsson (M)

Pär Jönsson (M) agerar återigen märkligt. Han är för och emot.

Han kritiserar i ÖP 8 oktober vårt köp av mark men är i grunden positiv. Han ifrågasätter priset vi betalade för markköpet men tycker inte att det var för högt. Han klagar på att han inte fått tillräcklig information, inte fått tillräckligt underlag.

Jag tror att Pär Jönsson är den som fått mest information om detta mark- och fastighetsköp. Styrelsen diskuterade detta första gången i februari i år. Pär Jönsson blev efter detta sammanträde informerad.

I mars besökte vi kommunens finansutskott och informerade om affären, där deltog Pär Jönsson och han uttryckte då att det är bra att vi köper byggbar mark, att det är styrelsens ansvar att göra bra affärer.

I styrelsen för Östersundshem finns två moderater. En av dem, Sven Ringvall, är vice ordförande i styrelsen. Sven är omvittnat kunnig i bland annat fastighetsaffärer.

Under denna affärs gång har Pär Jönsson som oppositionsledare fått välbehövlig information av bland andra Sven Ringvall.

Pär Jönsson vänder sig emot att jag säger att den mark och det bolag vi köpte var ett bra köp för Östersundshem och Östersunds kommun.

Han säger vidare att om Östersundshem varit ett privat företag hade det räckt med att säga så, men eftersom det är ett kommunägt företag så måste vi visa ägaren hur vi räknat och kommit fram till att det är en bra affär.

Så går det inte till och det vet Pär Jönsson. Det är styrelsen som är ansvarig oavsett om det är ett privat eller kommunägt företag.

Pär Jönsson påstår att det var en märklig handläggning av mark/företagsköpet. Det enda som var märkligt var att vi behövde gå till fullmäktige och kommunstyrelsen på grund av att vi ville köpa ett bolag. Om vi genomfört detta som enbart köp av mark hade vi inte behövt informera i den stora utsträckning vi nu gjort.

Östersundshem lånade inga pengar av kommunen till denna markaffär.

Pär Jönsson har vid ett flertal tillfällen utryckt sitt gillande över att Östersundshem köpt mark, att vi bygger bostäder, att det är bra att det kommunägda företaget går före, det lockar fram även de privata att bygga.

Men Pär Jönsson tar alla möjligheter till att kritisera, att hitta fel, att misstänkliggöra – men samtidigt vara positiv, att på alla sätt försöka ta politiska poäng. Det är det viktiga, inte att se möjligheterna, det positiva, att det nu byggs i Östersund, att Östersund växer.

Pär Jönsson agerande gör det sannerligen inte lättare för oss i styrelsen för Östersundshem att bidra till förverkligande av Östersunds kommuns tillväxtmål.

Tord Andnor

styrelseordförande Östersundshem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel