Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Märkligt att vi i detta land måste bygga regioner och gränser

Ett antal regionkramare sjunger allt oftare regioners lov, nu senast Umeås kommunalråd och Folkpartiets Finn Cromberger, utan att riktigt kunna förklara varför.

Annons

Det är märkligt att man i ett land med mindre folkmängd än många stora städer, måste bygga regioner och gränser, när man i stället när det gäller exempelvis sjukvård, borde samarbeta samt nyttja och utveckla de resurser vi redan har vad gäller infrastruktur och annat.

Låt staten bli huvudman för sjukhusen, och kommunerna ta hand om primärvården, så har vi rationaliserat bort landstinget, vilket före detta landstingsrådet Robert Uitto (S), i skepnad av regionråd, redan verkat påbörja via homeopati.

Då kan vi som bor i de mellersta och södra länsdelarna, och har utmärkta förbindelser med Uppsala och Mälardalen, vid behov nyttja de universitetssjukhusen, och de som bor i norra länsdelarna, närmare Umeå universitetssjukhus, nyttja det där.

Om det sedan, för att primärvården ska fungera bra, krävs kommunsammanslagningar, må man göra det, vilket säkerligen fungerar minst lika bra som nuvarande landsting.

Att som sedan föreslagits från, om jag inte missminner mig, det tillfälliga regionrådet Uitto, att antalet förtroendevalda från de båda länen vid en eventuell mittregion ska slås samman och totalt då till antalet bli nära en tredjedel av antalet riksdagsledamöter, visar på en total avsaknad av sinne för proportioner.

KM

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel