Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marta lockar rekordpublik

Marta har publiktycke. Nästan 41 000 biljetter har sålts till matchen Tyskland–Brasilien i dag.
Det är rekord.
På lördag spelar hon på Gamla Ullevi.

Annons

Matchen i Frankfurt i kväll mellan Tyskland och Brasilien är omgiven av tung marknadsföring. Enligt damfotboll.com annonseras matchen bland annat genom 2 000 affischer och dessutom på spårvagnar och bussar. Dessutom har fotbollshabituéer som Franz Beckenbauer och Oliver Bierhoff anmält sin närvaro.

Den höga publiksiffran innebär ett nytt Europarekord för damfotboll. Det tidigare löd på 29 092 åskådare från invigningsmatchen i dam-EM 2005 i Manchester när England mötte Finland.

– Det kommer att bli en unik erfarenhet att spela inför så många fans, säger Marta på tyska förbundets hemsida.

Brasilianskan har spelat i Frankfurt förr, fast då i Umeås färger, när hemmalaget i maj i fjol besegrade Umeå i Womens cup-finalen.

till Göteborg i morgon eftermiddag inför landskampen på lördag på Gamla Ullevi, som då också ska invigas officiellt i ett digert artistprogram.

– Vi har satsat extra pengar på det här, säger evenemangsansvarige Leif Johansson till TT, dock utan att avslöja hur mycket.

– Men så handlar det också inte bara om Brasilien utan att det svenska damlandslaget ska få en egen nationalarena.

I går hade 9 000 biljetter sålt, men något nytt rekord i Sverige blir det inte. Det gällande på 20 302 sattes på Råsunda 2002 när Sverige slog Schweiz med 4–0.

Gamla Ullevi tar knappt 19 000.

– Vi hoppas på 12 000, säger Leif Johansson. (TT)

Mer läsning

Annons