Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martin Timell talar ut efter avstängningen från TV4: ”Jag är chockad över att jag gjort så mycket fel”

Under torsdagen meddelade TV4 att programledaren Martin Timell tas ur tjänst. Samtidigt ställs alla program med profilen in efter anklagelser för sexism, rasism, homofobi och kränkande behandling av en kvinnlig assistent.

Det var tidigare i veckan som kvällstidningen rapporterade om hur Timell dragit sexistiska, homofobiska och rasistiska skämt på ”Äntligen hemma”-inspelningarna. Nu kommenterar Timell anklagelserna i en intervju med Expressen.

– Det är en sån skillnad på hur jag har uppfattat mig själv i den här branschen och hur verkligheten har varit. Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat. Jag har inte haft några onda avsikter men jag har skött det jävligt klantigt. I bland har det varit plumpt, men så gör väl andra också. Men jag får tala för mig. Jag har inte fattat att det var så här jävla illa, säger han till Expressen.

TV4 har efter torsdagens besked tagit ”Äntligen hemma” ur tablån och från webben, även Timell själv har tagits bort på hemsidan. Enligt Expressen ska Timell själv ha tyckt att det är ett klokt besked att han tas ur tjänst.

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen, och jag har inte fattat att det har gjort folk illa. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach. Jag har pratat med mitt lilla team i dag, som jag har jobbat med i fem år (Äntligen Hemma-redaktionen). Vi är fem stycken, säger han till Expressen.

Timell anklagas också för att ha utsatt en medarbetare för sexuella trakasserier i samband med inspelningen av ”Deal or no deal”.

– Vad jag har läst där så är det att jag tydligen har tagit henne på rumpan i någon frukostkö. Det här är 11 år sedan. Jag har inga som helst minnen här, men det är hennes upplevelse som stämmer. Även om inte jag minns det. Det är klart som fan jag ber om ursäkt för det också. Jag har gjort saker som jag inte har menat något illa med. Som inte har varit avsedda som sexuella trakasserier, säger Timell till Expressen.

Tidningen uppger att Timell ska ringa runt och be om ursäkt och även söka hjälp för sitt beteende.