Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Martina Mobergs EP är här

Hon lämnade Jormvattnet för att gå Rockmusiklinjen i Stockholm. Nu är utbildningen avslutad och Martina Moberg har släppt sin debut-EP.

För ett par år sedan skrev ÖP om Martina Moberg som kommit in på Rockmusiklinjen på Birkagårdens folkhögskola i Stockholm. En utbildning som har ungefär 850 sökande till sex studieplatser. Utbildningen är klar och Martina Moberg har släppt sin debut-EP "City lights and dreams". EP'n spelade hon in under tiden som hon gick på Rockmusiklinjen som en del i ett skolprojekt och nu efter avslutad utbildning har den mixats och släppts.

– Jag behövde släppa den, den låg och irriterade mig lite. Jag ville skriva nytt men det gick inte innan EP'n var klar, säger Martina som inte har gjort någon stor grej av att EP'n släppts.

– Jag visste inte ens att den hade släppts. Jag har varit hemma i Jorm hela sommaren, säger Martina Moberg.

EP'n har i första hand släppts digitalt, men några ex har tryckts upp för att användas i promotionssyfte. Och nu återstår att boka in spelningar, något som inte är helt lätt i Stockholm.

– Vi är tre som gemensamt ska försöka hitta spelningar, säger Martina Moberg.

Och hon hoppas så klart att få spela i Östersund också.

– Eftersom jag har bott här känns det som en bra stad att börja i, förklarar Martina.

När ÖP träffar henne är hon på väg till Stockholm där hon bor. Det är en resa på 80 mil dörr till dörr och i bilen finns bland annat fyra gitarrer.

– Jag kan inte välja bara en att ta med mig, det känns taskigt mot dem som blir kvar, säger Martina och skrattar.

EP'n "City lights and dreams", som delvis handlar om skillnaden mellan stad och landsbygd och känslan av att vara fast i mitten, finns på Spotify, Itunes, Google play, Amazon och Deezer.