Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mårts vill lossa på handbromsen

Tre Kronor mot Finland, ett derby i en av de största matcherna någonsin för de båda lagen.

Då vill Pär Mårts se energi.

– Då det gäller vår offensiv hoppas jag att allt kan bli bättre. Vi måste få in ännu mer energi i vårt anfallsspel och det är dags nu att lossa på handbromsen,

– Nu måste vi gå hårt för att vinna, säger Mårts.

Mårts ser fram emot semifinalen mot Finland, han säger att det alltid blir bra matcher och det innebär mycket känslor.

– Vi är som två bröder, en storebror och en lillebror och då blir det alltid bra matcher.

Tre Kronors styrka har, förutom en storspelande Henrik Lundqvist, varit power play-spelet och i den grenen är man bäst i OS. Finland däremot är sämst då det gäller box play, men det är siffror som Mårts inte bryr sig om.

– Jag är glad vi har ett bra pp, jag är nöjd med att vi tillverkar mål. Men nu är det en ny match mot Finland och vi lever inte på gamla siffror. Nu är det en ny dag, ny nya grejor och vi måste in i smeten igen.

Ser du någon skillnad på Finlands spel sedan Erkka Westerlund tog över?

– Erkka har väl tillfört mer sisu. Finland är ett väldigt hårt arbetande gäng, kanske det hårdaste i den här turneringen och det måste vi ha respekt för, säger Mårts och fortsätter:

– De spelar defensivt, har en bra målvakt och det kommer bli tufft. Men jag har varit i den här positionen i fyra år och egentligen tycker Finland som spelar som vanligt. Vi kan väl inte överraska varandra.