Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mary Roos

Vår älskade mor har lämnat oss i en ålder av 86 år. Vi känner djup saknad efter mamma, men den känslan förbyts snart i glädje, då vi minns tillbaka till den tid vi fick tillsammans med henne.

Mamma var född och uppvuxen i Brånan. Hon fick tidigt hjälpa till med gårdens sysslor och arbetade bland annat som barnpiga.

Efter skolgången ville mor röra på sig och fick jobb i Krokvåg på Karl Åsanders saftfabrik. Där träffade hon vår far Thure som hon gifte sig med och bildade familj. Efter några år i Krokvåg flyttade vi till Kvarnbacken där mor arbetade som hemmafru och tog hand oss barn.

1955 flyttade familjen till Bispgården och den nya villa pappa byggt. Mor arbetade, förutom i hemmet, som lokalvårdare på Oppåsens skola. Efter några år flyttade vi till Sollefteå där mor fick arbete som dagmamma och lokalvårdare. Efter en tid flyttade vi till Östersund där mor fick jobb på Vinettas strumpfabrik. Slutligen fick mor och far möjlighet att bosätta sig på mammas hemort, Brånan.

Mamma födde fyra barn som hon gav väldigt mycket omtanke och kärlek. Vi skulle alltid vara nybadade och vårt hem skulle vara skinande rent. Hon tog under många år hand om momma Gerda. Hon ställde titt som tätt upp som barnvakt för barn och barnbarn. Kontakten med dem var väldigt viktig för henne. Hon tog i hög grad hand om pappa under hans sjukdomstid.

Hennes stora intresse var familjen och naturupplevelser med bärplockning och små utflykter. Hon sydde, stickade, bakade och lagade härlig mat. Farmors eller mormors biffar stor högt upp på menyn när vi hälsade på. Det var alltid lika hemtrevligt att hälsa på i våra föräldrars hem. Mamma skapade en blomprakt och färgsättning som gav lugn och harmoni. Hon var nöjd med det lilla i livet och ville att alla skulle ha det bra. Hon tänkte på alla andra i första hand.

På hennes dödsannons finns en ängel avbildad. Många bland släkt och vänner vittnar om att hennes sätt att vara många gånger bar en ängels signum.

Tack för allt mamma, vi saknar dig!

Barnen