Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mary Svedlund

Mary Svedlund, avled lugnt och stilla i sitt hem med flera barnbarn vid sin sida.

Mary var född och uppvuxen på Tyskland i Åsarna, men i unga år så flyttade hon till Östersund ett kort tag. Längtan tillbaka till Åsarna gjorde att hon flyttade åter och har varit bygden trogen fram till sin bortgång.

Hennes stora passion i livet var bakning och matlagning. Hon arbetade som ung på hembageriet i Åsarna, följt av eget bageri i några år på Gällnäskrogen.

Mary fick under denna tid tre barn, en flicka och två pojkar. Senare del i livet arbetade hon i skolbespisningen på gamla skolan uppe i byn, därefter i skolbespisningen på Åsarna nya skola. Fram till sin pensionering arbetade hon i köket på ålderdomshemmet i Åsarna.

Många fikastunder med nära och kära, samt med grannar och väninnor har det blivit under åren. Dörren stod alltid öppen och man möttes av ett leende och kaffepannan var snabbt igång.

Hennes sjukdom tog sista tiden överhanden och hon vårdades fint i hemmet av barnbarn och av fantastisk personal från hemtjänsten på Treklövern.

Saknaden är stor och vi minns henne med glädje.

Barnbarnen

genom Gisela Moén