Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mässan som ska ge nya ungdomsjobb

På tisdagen anordnas en mässa i Östersund där länets företag ges chansen att hitta arbetsvilliga ungdomspraktikanter.

– Vi har 30 företag bokade men hoppas på fler, säger Kristina Magnusson.

Annons

Alla karriärer börjar med att någon ger en chansen att visa vad man går. Men för den som varken har närverk eller kontakter är det svårt att någonsin få komma in på arbetsmarknaden och i dag borde det cirka 800 arbetslösa ungdomar i Östersund.

Av den anledningen går en grupp företag ihop och arrangerar en praktikmässa i morgon, där unga arbetslösa ska få chansen att träffa företag med intresse av att ta emot praktikanter.

Mässan äger rum i Östersund arena och genom att samarbeta med Östersunds kommun och Arbetsförmedlingen förväntar sig arrangörerna ett par hundra ungdomar.

Nu hoppas de att företagen också vill vara med och visa framfötterna.

– Vi har cirka 30 företag bokade men hoppas på fler. Målsättningen är 50 och det går bra att anmäla sig ända fram tills att det börjar, säger Kristina Magnusson från Swedbank som är en av arrangörerna.

Enligt henne handlar det inte om att företagen ska känna sig pressade att erbjuda jobb efter praktiken, utan om att ungdomarna helt enkelt ska få in en fot i arbetslivet och bygga på sina dokumenterade erfarenheter.

– Det företaget behöver göra är att ta sig tid att ge stöd och handledning medan personen är där. Dessutom tror jag många företag kan gynnas av att få in personer med lite nya infallsvinklar. Dagens ungdomar är mycket kreativa, säger Kristina Magnusson.