Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massiv krock för von Malmborg

På en stor festival krockar konserter. Det är ofrånkomligt. Just vid det här tillfället är det en masskrock.

Samtidigt som AK von Malmborg och hennes fyra musiker äntrar Intiman gör tre andra artister detsamma på andra scener: Rival Sons, Ebbot Lundberg och Tove Lo. I samma stund drar även Laleh en storpublik på torget med sina avslutande nummer.

Kanske är det därför som AK von Malmborg inledningsvis får nöja sig med en skara på ett tiotal personer, även om fler kommer in under konsertens gång.

Kanske är det därför som Intiman inte känns intim, utan mer ödslig. Att stolarna och borden står så långt ifrån varandra gör inte saken bättre.

Kanske är det därför som konserten inte riktigt lyfter, inte riktigt når fram.

AK von Malmborg gör annars något som få andra gör. Hon blandar pop och schlager och Kurt Weillska tongångar i en egen mix. Som ett möte mellan Carola och Zarah Leander, ungefär. Det är melodiskt, teatraliskt, dramatiskt och allvarligt. I låtarna. I mellansnacken är det mer jordnära och von Malmborg passar på att i Pridetider önska ”happy pride” och påminna om alla människors rätt och skyldighet att älska.

En särskild eloge ska gå till keyboardisten Lisa Lindahl med sitt lyhörda tangenthanterande och säkra sångstämmor.

• Intiman

• 22.45

Betyg: 2/5

Här hittar du alla recensioner från Storsjöyran 2014