Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Massor av specialeffekteri filmen om rymdhjälten

Annons

Komedi

Premiär på Biostaden i Östersund i kväll

Från: 11 år

Betyg: l l

Karaktären Kenny Starfighter blev kultförklarad när tv-serien med samma namn sändes för drygt tolv år sedan. Nu spelar Johan Rheborg återigen den mentalt tre år gamla rymdhjälten som drömmer om att ta examen vid Galaxhjälteakademin.

Kenny är besatt av sitt hår, men vill inte jobba i frisersalongen tillsammans med mamma Jenny (Sissela Kyle) och brorsan Lenny (Björn Gustafsson). Alla barn lär skratta när bröderna dricker schampo och sprayar ögonen med hårsprej precis som de lär kvida av fasa när Kenny äter skorpioner.

och bli galaxhjälte tvingas Kenny Starfighter till jorden där han måste rädda Pontus (Bill Skarsgård) från prisjägarna Earth, Wind och Fire. Just Skarsgård är den största behållningen med filmen, det ska bli intressant att se hur näste medlem ur den stora skådespelarfamiljen kommer att förvalta sin karriär.

”Bra för att vara svenskt” hör jag en tonåring mumla efter förhandsvisningen. Och även om jag hatar uttrycket är det precis så det är. ”Kenny begins” påstås innehålla mer specialeffekter än någon annan svensk film. Premiären var från början tänkt i januari, men arbetet med effekterna sinkade premiärdatumet och först nu får den kultförklarade galaxhjälten dyka upp på bioduken. Men efter att ha matats med specialeffekter från Hollywood sedan barnsben är det svårt att ge några stående ovationer för effekterna i den svenska ”Star wars”-parodin.

Trots det misstänker jag att den korkade rymdhjälten kommer att samla på sig en hel del nya fans, som var för unga när tv-serien sändes.