Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Massor av specialeffekteri filmen om rymdhjälten

/
  • Sissela Kyle och Björn Gustafsson spelar Kenny Starfighters mamma Jenny och brorsan Lenny i ”Kenny begins” som har premiär 25 mars.
  • Kenny Starfighter (Johan Rheborg) åker till Jorden för att rädda Pontus (Bill Skarsgård) och Miranda (Carla Abrahamsen) undan prisjägarna.
  • Bill Skarsgård är den stora behållningen i ”Kenny Begins”. Skarsgård gör rollen som Pontus, som hittar en kraftkristall och får Galaxens ondaste varelser efter sig.
  • Johan Rheborg har återigen tagit på sig rymddräkten och fixat hockeyfrillan för att spela den kultförklarade Kenny Starfighter.

Annons

Komedi

Premiär på Biostaden i Östersund i kväll

Från: 11 år

Betyg: l l

Karaktären Kenny Starfighter blev kultförklarad när tv-serien med samma namn sändes för drygt tolv år sedan. Nu spelar Johan Rheborg återigen den mentalt tre år gamla rymdhjälten som drömmer om att ta examen vid Galaxhjälteakademin.

Kenny är besatt av sitt hår, men vill inte jobba i frisersalongen tillsammans med mamma Jenny (Sissela Kyle) och brorsan Lenny (Björn Gustafsson). Alla barn lär skratta när bröderna dricker schampo och sprayar ögonen med hårsprej precis som de lär kvida av fasa när Kenny äter skorpioner.

och bli galaxhjälte tvingas Kenny Starfighter till jorden där han måste rädda Pontus (Bill Skarsgård) från prisjägarna Earth, Wind och Fire. Just Skarsgård är den största behållningen med filmen, det ska bli intressant att se hur näste medlem ur den stora skådespelarfamiljen kommer att förvalta sin karriär.

”Bra för att vara svenskt” hör jag en tonåring mumla efter förhandsvisningen. Och även om jag hatar uttrycket är det precis så det är. ”Kenny begins” påstås innehålla mer specialeffekter än någon annan svensk film. Premiären var från början tänkt i januari, men arbetet med effekterna sinkade premiärdatumet och först nu får den kultförklarade galaxhjälten dyka upp på bioduken. Men efter att ha matats med specialeffekter från Hollywood sedan barnsben är det svårt att ge några stående ovationer för effekterna i den svenska ”Star wars”-parodin.

Trots det misstänker jag att den korkade rymdhjälten kommer att samla på sig en hel del nya fans, som var för unga när tv-serien sändes.

Mer läsning

Annons