Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästarnas mästare blev Malmö – ÖFK:s Europadröm dog i semifinalen

Mästarnas kamp blev en otroligt jämn batalj men till slut var det favoriten som höll för trycket och knep finalplatsen. Malmö besegrade ÖFK med 1–0.

Malmö började med hög press mot Östersund, men matchens första riktigt bra läge fick ÖFK när Dino Islamovic var nära på att nicka in bollen tidigt.

Brwa Nouri slarvade i försvaret och Strandberg kunde bryta sig loss. Strandberg nådde Reiks som fick bollen lite långt ifrån sig, Rieks och Sotte hamnade i kamp om bollen och det var helt fantastiskt att se Sottes styrka i axel mot axel-kampen om bollen. Reiks flög som en vante och Sotte trummade oberört vidare för att hämta upp bollen. Hade Reiks fått tag i bollen bättre hade det kunna bli ett drömläge för Malmö.

Det märktes att fokuset hos supportrarna låg mycket på "matchen i matchen" och varje gång ÖFK-spelarna vann en duell mot Fouad Bachirou så applåderades det extra. Sägas bör även att Bachirou hyllades med applåder under line up:en. Så han blev varmt mottagen men var extra bevakad kan man säga.

Första 25 minuterna var chansfattiga och det var mest en maktkamp.

Efter en halvtimme tvingade Svanberg Keita till en monsterräddning där returen skapade tumult men även den hamnade utanför efter lite hönsgård i ÖFK:s straffområde. Bra anfall av gästerna.

ÖFK slet hårt och vann viktiga bollar på egen planhalva även om man hade svårt att producera farliga lägen när man nådde sista tredjedelen. Det märktes att det var två mästarlag som möttes.

Återigen öppnade MFF andra halvlek starkast. Eric Larsson skickade iväg ett asplöv som seglade strax utanför.

Men kort därefter svarade Nouri med ett skott i stolpen. Arenan kokade och publiken studsade upp och ner.

Under mitten av andra halvlek var det ett mycket böljande spel på mitten som saknade anfall åt båda hållen. Kanske kraftsamlade man för slutskedet, kanske var de så jämna att ingen hittade runt och förbi.

Men sedan kom det, det fruktade ledningsmålet från Malmö FF. Jeremejeff kom fri från mitten och gick egentligen själv ända in i straffområdet. Där la han en kort passning framåt och nådde Traustason som kyligt kunde hitta förbi Aly Keita.

I 88 minuten fick ÖFK frispark precis utanför straffområdet och Falkarna höll andan. Ken Sema kliver fram som skytt och skjuter i...

...ribban. Helt otroligt.

Jamie Hopcutt fick också målchans men träffade strax utanför.

Jeremejeff och Mensiro fick båda en varning efter jättebråk på mitten.

Det blev Malmö som knep finalplatsen efter en riktig rysare.

Östersunds FK - Malmö FF 0–1 (0–0)

Målen: 0–1 (80) Arnor Traustason

Publik: 3 416