Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måste betala tillbaka till Försäkringskassan

En man från Östersund fick 332 933 kronor i sjukersättning och livränta trots att han inte hade rätt till det. Nu kräver Försäkringskassan att mannen betalar tillbaka.

Från och oktober 2003 till december 2012 har mannen, som är i 60-årsåldern, fått utbetalt för mycket pengar från Försäkringskassan. Mannen har under årens lopp haft hel sjukersättning men Försäkringskassans bedömning är att mannen har en förmåga att skaffa sig en inkomst genom arbete, därför är han i stället berättigad till halv sjukersättning.

Enligt myndigheten har mannen inte lämnat rätt uppgifter och därför är han nu återbetalningsskyldig. Det är sammanlagt 332 933 kronor som ska betalas tillbaka.

Sista dagen för att betala tillbaka skulden är 28 oktober 2013. Om inbetalningen dröjer längre än så kommer mannen även att få betala en dröjsmålsränta som för närvarande är nio procent.