Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Måste vara egoistiska om arbetstillfällen

Moderaterna och kristdemokraterna i Härjedalen vill flytta alla administrativa tjänster i Härjeåns Kraft från Ånge till hemkommunen.

– Man måste vara lite egoistisk när det gäller arbetstillfällen, säger Lars-Olof Eliasson (KD).

Det är i en motion ställd till kommunfullmäktige som M och KD vill att kommunen ska verka för att alla administrativa tjänster inom Härjeåns Kraft AB flyttar till Härjedalen. I dag har bolaget anställda på sex orter och den som främst skulle beröras av en flytt är Ånge. Där handlar det om 18 tjänster, enligt uppgift till TH.

– Det skulle göra en hel del för vår kommun om man ska se lite egoistiskt på det hela. Varje enskilt arbetstillfälle är värdefullt, säger Lars-Olof Eliasson, kristdemokrat i kommunfullmäktige.

Härjedalens kommun har drygt en tredjedel av aktierna i Härjeåns Kraft AB och tre styrelseledamöter är tillsatta av kommunen. Om motionen går igenom ska de verka för att de aktuella tjänsterna flyttas till Härjedalen. Enligt centerpartisten Stig Holm, en av ledamöterna, pågår det ständigt diskussioner om hur företaget kan effektivisera.

– Om det sedan innebär mindre personal på någon ort, så kan det bli. Samtidigt så verkar Härjeån över ett stort geografiskt område och det är viktigt att ha närhet till kunderna, säger han.

Nu ska kommunstyrelsen bereda motionen innan den hamnar i kommunfullmäktige för beslut.

– Jag hoppas att vi kan få gehör för den hos majoriteen och att de inser att varje skattekrona är viktig för kommunen, säger Lars-Olof Eliasson(KD).

Vad tror du man säger i Ånge då, om det här förslaget?

– De blir inte glada, det är jag fullt medveten om, säger han.