Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Måste visa att vi kan lira med alla lag"

Uppsala väntar på bortaplan för Jämtland i säsongens tredje ligamatch.

– Det är alltid tufft att vinna i Uppsala. De har en bra hemmapublik. Men det ska bli kul, säger Stefan Hellgren.

Förlusten senast i hemmapremiären till trots, det är ett Jämtland med självförtroende efter segern mot LF som följdes upp med den starka insatsen mot topptippade Borås.

– De har ett ganska stort överläge på oss men vi lyckades ta oss ikapp. Det visar på ganska bra moral, säger Stefan Hellgren om hemmapremiären.

Lagkapten Hellgren som förutom sedvanlig energi och ledarskap även bidrog med 11 poäng i Boråsmatchen.

– Ja mer än vanligt! Det är alltid kul såklart. Det gäller att försöka bidra på alla sätt man kan, så det kändes bra, säger han.

– Vi känner ju faktiskt att vi skulle ha kunnat vinna den matchen. Men det känns ändå ganska tryggt för framtiden att veta att vi kan vara med och lira mot alla.

Nu väntar alltså Uppsala, som tog sin första seger senast mot Örebro.

Laget som är en av favoriterna till SM-guldet leds av nyförvärven Dee Ayuba och Liam Rush. Däremot saknas rutinerade forwardsduon Stefan Grundberg och Oluoma Nnamaka som är skadade.

Stefan Hellgren om segerchanserna:

– Ganska goda. De har lite skadebekymmer, och vi måste visa nu att vi kan lira med alla lag.

Något särskilt ni måste se upp med?

– Det är framför allt att de har många hot ute på banan. De har många duktiga spelare. 8-9 killar som verkligen kan leverera. Så det gäller att vi tillsammans som ett lag verkligen spelar försvarsspel och hjälps åt att stoppa dem.

En skadefri Jämtlandstrupp har ägnat träningsveckan till att slipa på hur de ska stoppa hemmalaget Uppsalas anfallsspel.

– Det är just att få upp energin och intensiteten i försvarsspelet så att vi verkligen försvarar oss som ett lag, och försöka hålla uppe den intensiteten under hela anfallen, så man inte spelar 20 sekunder bra och sedan fyra dåligt, då spelar de 20 bra sekunderna ingen roll, säger Stefan Hellgren.