Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat-Niklas tar strid mot råvarufusk

Stjärnkocken Niklas Ekstedt, mer känd som Mat-Niklas från Järpen, avslöjade under gårdagen hur det fuskas med sparrisen på Hötorget. "Det är dålig stil att lura kunderna", säger han till DN.se.

Svensk sparris fanns till salu på Hötorget men vid närmare efterforskningar kunde stjärnkocken avslöja att den plats som försäljaren sade att sparrisen kom i från, inte alls hade någon färdig sparris till försäljning. På Ekstedts instagram skriver han om händelsen.

I DN:s artikel berättar Ekstedt att när icke-svenska varor saluförs som svenska så slår det mot de svenska odlarna. Detta då de inte får betalt för sin produkt eftersom folk redan tror att det är den de ätit hela tiden.

Han menar vidare att fusk av detta slag ställer till det för krögare som vill jobba med denna typ av svenska råvaror. "När det kommer folk till oss och vill ha sparris och vi då säger att säsongen inte börjat så hänvisar de till att de säljer den på stan. Men folk blir lurade", säger Niklas Ekstedt till DN.se