Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat till allergibarn undersöks

Strömsunds miljö- och byggnämnd startar projekt där maten till personer i kommunen med livsmedelsrelaterad allergi, eller annan överkänslighet mot livsmedel, ska undersökas.

Första omgången kollas rutiner kring tillagning av lunch och middag på totalt 14 livsmedelsanläggningar i Strömsunds kommun.

– Det är mycket viktigt att våra allergibarn och deras föräldrar känner sig trygga när barnen äter i skolan. Livsmedelslagstiftningen syftar till att all mat ska vara säker, det innebär att alla tryggt ska kunna äta utan risk att bli sjuka. Detta är speciellt viktigt för personer med allergier eller överkänslighetsbesvär, säger Maria Skoglund, miljö- och hälsoskyddsinspektör och ansvarig för projektet, i ett pressmeddelande.

Tanken är att följa upp beredning av frukost och mellanmål samt rutiner kring servering av kost till allergiska i kommande delprojekt.