Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mat utomhus fokus i brittisk press

Britterna tycker vi länsbor är tokiga som käkar mat ute i smällkalla vintern. I dag publiceras en artikel om "fenomenet".

För några veckor sedan besökte en reporter från den brittiska tidningen The Independent Jämtland och Östersund. Skälet till hennes besök var att skildra hur vi, trots bitande kyla, snödrev och frysskadade fingrar, tillagar mat utomhus.

– Vi tänkte ironiskt, vad är det mest korkade man kan göra utomhus när det är svinkallt. Jo, det måste vara laga mat, sa den brittiska reportern Susie Mesuri med ett skratt då hon förklarade varför hon var här i länet för att skildra den jämtländska kulturen och livsstilen med fokus på matlagning utomhus.

För att ge en bra bild av hur vi går tillväga för att svänga ihop våra kulinariska rätter ledsagades den brittiske reportern av matoraklet Niklas Ekstedt.

I dag publicerade The Independent artikeln.