Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matchhjälte med sina två första mål

Modo tog säsongens andra trepoängare – och tillfogade Linköping tredje raka förlusten.

4–3 till Örnsköldsvikslaget hemma, sedan Östersundsjunioren Edwin Hedberg gjort sina två första mål och blivit matchhjälte.

Modo har haft svårt med målskyttet men mot Linköping blev det tidig islossning, när Edwin Hedberg gjorde sitt första mål i högsta ligan fem minuter in i matchen. Det följdes upp av Mario Kempe som satte 2–0 i "efterskörden" av ett powerplay.

Linköping lyckades dock få till en viktig reducering bara minuten senare, genom Simon Hjalmarsson sedan östgötarnas suveräna förstakedja skojat med Modoförsvaret.

Gustav Possler gjorde en bit in i andra perioden sitt åttonde mål för säsongen, 3–1, men även den gången tog det bara minuten innan Linköping reducerat tvåmålsunderläget genom Pär Arlbrandt på straff.

Modo var sedan nere i brygga men klarade av sex nästan raka minuter mot seriens bästa powerplay, och lyckades hålla ledningen perioden ut.

Edwin Hedberg gjorde sitt andra mål, både för kvällen och i elitkarriären, sju minuter in i slutperioden. Det såg ut att säkra en Modoseger, men Linköping satsade allt på ett kort och fick Modo i ordentlig gungning på slutet.

Man lyckades få till en reducering med 1.20 kvar i spel sex mot fem, och Mattias Sjögren prickade ribban med sekunder kvar, men Modo höll undan.