Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathias Fredriksson skadad efter svår krasch på rullskidor

Mathias Fredriksson skadade sig illa efter en krasch på rullskidorna i onsdags.
– Jag har nog aldrig haft så ont, berättar Fredriksson.

Annons

Det var efter ett träningspass på rullskidspåret på ÖSK som oturen var framme för skidstjärnan.

– Jag var på väg hem efter träningen vid åttatiden på kvällen. Jag åkte nedför backen bakom tennishallen när det tog tvärstopp. Det var förmodligen en kotte eller en sten som fastnade mellan stommen på skidan och ena hjulet, berättar Mathias Fredriksson.

i asfalten och först befarades att han ådragit sig riktigt svåra skador.

– Det var nära flera gånger att jag svimmade. Jag hade så fruktansvärt ont och fick både morfin och lustgas på sjukhuset. Det blev många timmar på akuten och jag röntgades två gånger, säger Fredriksson.

Mest skadad var den vänstra axeln som inte satt på plats som den normalt ska göra. Det tog en timme för läkarna att få den i led.

i axeln nu och jag kan inte lyfta armen utan går med den i mitella. Det är tydligen lite nerver som gått sönder. Om det också är ledband som är skadade vet jag inte. Jag måste ändå säga att jag hade tur med tanke på att jag inte fick någon fraktur. I onsdagskväll trodde jag att det var betydligt mer som var trasigt, säger Mathias.

Mathias Fredriksson kan vara tillbaka på rullskidorna är omöjligt att säga i dag.

– Ingen vet hur lång tid det här kommer att ta. Men jag skulle tro att jag kommer att bli less på testcykeln.

Inför förra säsongen var han bättre tränad en någonsin men fick säsongen förstörd av ett virus. För några veckor sedan släppte viruset greppet om kroppen.

– Ja, pulsen har legat rätt igen och det känns inte som man kör med handbromsen i längre. Under träningspasset före kraschen kändes det riktigt bra.

Axelskadan och att han petats ur landslaget får dock inte Fredriksson att deppa ihop. Siktet är fortfarande att få avsluta karriären med OS i Vancouver.

– Ja, jag kommer att göra allt för att visa att jag ska ha en OS-plats, säger Mathias.

Mer läsning

Annons