Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mathias Fredrikssons byggplaner på ÖSK stoppas

Majoriteten såg ut att vara säkrad och allt tydde på att de omdiskuterade byggplanerna vid ÖSK skulle godkännas av Östersunds miljö- och samhällnämnd. Men så blev det inte.

Annons

Tjänstemännens förslag var att godkänna projektet, men nedbantat jämfört med originalplanen. Politikerna i miljö- och samhällsnämnden valde dock att rösta ner hela projektet i samband med dagens möte.

Det ska ha varit en oenig nämnd som tog beslutet. Alliansen fick stöd av en socialdemokrat, vilket sänkte byggplanerna.

– Det här ärendet är nu avslutat, säger Florian Stamm (MP), ordförande i miljö- och samhällsnämnden.

En som jublar över beslutet är Anna Jansson, som har varit motståndare till projektet ända sedan de första planerna presenterades.

– Å va bra, fantastiskt roligt att politikerna faktiskt lyssnat till allmänheten och på våra argument. Nu förblir området orört och allmänheten får även i fortsättning tillgång till ÖSK-området. Skönt att politikerna ville bevara vårt grönområde, säger en mycket glad Anna Jansson.

Anna Jansson jublar över att kommunen röstade ner förslaget på att bygga bostäder på två naturområden intill ÖSK.

Under det senaste året har hon och ett tiotal andra boende i området gjort motstånd mot planerna, där de mötts med kommunen, opinionsbildat och satt upp protestlistor med argumentet att naturområdena har varit för värdefulla för att bygga bort.

– Förskolor och folk från hela stan använder den här naturen och godkänner man byggplanerna försvinner den för alltid, sade hon i en intervju strax innan miljö- och samhällsnämndens beslut offentliggjordes.

Hon var även kritisk mot att kommunen så snabbt har börjat frångå den översiktsplan som de presenterade så sent som för två år sedan och där man var tydlig med att stadsnära natur skulle bevaras.

Men bara ett par timmar senare, när det stod klart att nämnden röstat ner förslaget, förbyttes Anna Janssons stridslystnad till lättnad.

– Å va fantastiskt, det måste vi fira med champagne, jublade hon när hon nåddes av beskedet.

Östersunds-Posten har utan framgång sökt Mathias Fredriksson för en kommentar.

Annons