Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MATHS OSUNDQVISTSAFFÄRER

att se Mats Sundkvist glad igen, jag hoppas att han känner sig så också där längst inne i själen. Han kan kanske lämna och gå vidare det verkar så och det är det enda rätta.

löste sig. Jag hoppas att han fortsätter att vara Jämtland trogen.

lycka till i framtiden. Som du sa, alla förändringar kan vara av godo med distans. Nu känns det väl oerhört trist och tomt och det har varit en jobbig tid! Rikta blicken framåt, lär dig av dina erfarenheter och gör sen det som du känner för ... allt är möjligt!

Kom ihåg, att allt går bättre med en sång.

för ”matsan” att han äntligen har rett ut det där med carnegie.

Vote Mats O for President!

Mats som satsar på hemmaplan får fortsätta. Fler såna!

bra att Maths tar sig ur detta någorlunda stabilt, han har gjort mycket för vårt län, finns en del andra stora aktörer här i länet som hellre sätter folk på pottkanten i en strävan att växa ännu mer än att göra något för folket!

Jämtlands stolthet. Du är en hederlig affärsman!

Genom denna förhandling har du ”gjort rätt för dig”! Jag känner stolthet för att du står för dina handlingar och visar ansvar i lågkonjukturens Sverige.

Lycka till med dina affärer i framtiden.

visa de som påstår att du är en klippare att du är företagare och entreprenör.

som bank väljer att låna ut pengar ska man då skylla på låntagarna när de går dåligt? Banken visste vad de gav sig in på när man lånade ut pengar, man visste vad för slags säkerhet som skulle läggas! Hur kan man då stå och peka finger och skrika: ”Allt är hans fel, han lånade mest” när hela världsekonomin befinner sig i lågkonjuktur?

Och hur kommer det sig, att om Mats självmant lämnade ifrån sig Skrindan så skulle hela skulden skrivas av, men om han inte gjorde det skulle bolaget auktioneras ut och lägsta godtagbara bud var 25 miljoner? 1 miljard mot 25 miljoner? Varför offentliggörs inte alla värderingar av Skrindan? Tycker det finns många frågor här men väldigt få svar! Riksgälden och Carnegie vet nog vad bolaget är värt och att de också kommer generera pengar! Därför vill de åt Skrindan! Men så går de väl till där ”uppe” ! Vi vanliga måste följa regler och lagar medan de högsta hönsen gör som de vill! Allt är spekulationer men de tål att funderas på tycker jag!

människor skadeglädje? Maths har ju, som tidigare skrivits, gjort så oerhört mycket för Jämtlands län. I grund och botten handlar det om avundsjuka och missunsamhet. Skadeglädje grundar ju sig i att man är besviken över sitt eget liv, det man har skapat åt sig själv. Varför ska vi ha så svårt att glädjas åt det vi har och att glädjas med andra? Det vore en sorg för Jämtland om det gick åt skogen för Maths. Jag hoppas och tror att denne affärsman ”kommer igen” med nya krafter och ideér, som i förlängningen skapar förutsättningar för vårt län i större sammanhang!

”tur”! Jag gick i konkurs 1985, hade ett litet företag och jag får fortfarande betala av mina skulder …

Är i dag sjukpensionär och får ut 4 706 kronor varje månad, år efter år. Utmätning 4 804 kronor per månad, år efter år!

De finns ingen glädje av nåt längre, vissa ”klarar” sig, vissa inte!

– det är inte tur, kapitalet tar hand om varandra. Den som har ”rimlig” skuld, får betala ända in i döden. Maths med jämlikar, behöver inte göra rätt för sig, så är det.

agerar idiotiskt så har vi jämtar ofta en syn på dem som säger att vi inte tycker om dessa giriga typer som äventyrar arbetarnas säkerhet. Men om en jämte blir riskkapitalist så är han en hjälte och ”kung”. Herr Sundqvist är en lika god kålsupare som alla andra bonusälskande slipsnissar.

hur denne storkapitalist hyllas i kommentarerna här. Sundqvist blev för stor och behövde komma ner på jorden. Det är inte bra för den ekonomiska utvecklingen när en enskild person äger mer eller mindre halva Östersund.

Inte konstigt att utvecklingen i Östersund stått still de senaste 20 åren.

hur Maths insatser för Jämtland och Östersund värderas i ett längre perspektiv. Har en känsla av bilden av frälsaren, entreprenören och den oantastligt gode och hederlige ”jämten” kommer att få sig en törn framöver. Maths har nog haft goda intentioner med mycket men alla hans omskrivna mastodontprojekt har tyvärr varit mest till förfång för utvecklingen i Östersund med omnejd. Få har sagt emot, många har dunkat rygg – inklusive de som borde ha granskat honom även när det tog emot.

och konstskatten, och pensionsförsäkringen, och en massa annat smått och gott ... till ett värde av flera hundra miljoner ... plus att han går helt skuldfri efter sitt vansinnesrace på börsen. Jo, det är nog synd om den mannen ...

En god affär för Sundqvist. Men inte för samhället – inte så länge såna ”entreprenörsskap” uppmuntras av så många.

bakom kollapsen och överkommelsen är nu förborgad. Sundqvist lämnar ifrån sig Skrindan med till synes tomma fickor, vilket väl får tolkas som att han har misskött sig. Carnegie får rätt.

Sundqvist och Penser är två exempel svenska riskkapitalister som gapat över hela stycket. Resultaten är mist sagt talande.

Det värsta är dock att det är vanliga medborgare som står för notan och får bära bördorna för dessa bonusstinna miljonärers lek med (andras) pengar.

med lånade pengar är inte så visionärt. Det är inte välgörenhet Maths O Sundqvist bedrivit utan vinstmaxiering – för sig själv. Jag är glad att kapitlet Maths O Sundqvist avslutas. Jag tror det blir svårt för honom att fortsätta sina svindlande låneäventyr.