Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matilda åter i vardagen

Scenlamporna har slocknat. Den stora press hon lärde sig att leva under i höstas har släppt. Nu är Matilda Melin åter i den jämtländska vardagen efter en minst sagt omtumlande resa i samband med årets Idol-tävling.

Fast riktigt som vanligt är det inte. Hon får fortfarande en hel del beundrarpost.

– För några dagar sedan var det någon som skickade en liten nallebjörn till mig, den var så söt, säger Matilda. minuterna innan hon ska åka iväg för ytterligare ett träningspass i fotboll i ÖP-hallen.

Hon får också en hel del förfrågningar numera om att uppträda i olika sammanhang. Antalet erbjudanden har ökat kraftig sen framgången i Idol.

– Det är frågor om att sjunga i samband med allt från bröllop till företagsfester. Det var en hel del uppdrag i juletid, säger Matilda som inte verkar vara trött på att sjunga.

Men det finns också annat som lockar henne i vardagen. Fotbollen ligger henne varmt om hjärtat.

– Sen drygt tio år tillbaka har jag hållit på med fotboll. Nu spelar forward i laget, säger hon minuterna innan hon ska åka iväg för ytterligare ett träningspass i fotboll i ÖP-hallen.

– Höger eller vänsterforward spelar inte så stor roll, säger hon och förklarar att hon är "dubbelfotad".

Hon tränar fotboll tre till fyra gånger i veckan.

– Det är sammanhållningen i laget som betyder mycket, sen är det ett bra sätt att rensa hjärnan. När jag spelar tänker jag bara fotboll, och det är ganska skönt faktiskt, säger hon.

Hösten med Idol innebar för Matilda att skolgången inte blev vad den borde. Nu har hon en hel del att ta igen.

– Jag har tagit igen 20 av 40 uppgifter som ligger på hög och väntar. Men det ska nog gå bra. Jag får mycket hjälp av klasskamraterna, jag sitter kvar på skolan i bland och så försöker jag göra en hel del hemma. Men det är mycket att ta igen, säger hon och låter inte helt säker på att hon kommer att lyckas.

Men att hon kommer att lyckas inom musiken, det är hon övertygad om. Och att det är musik hon vill syssla med i framtiden är hon också övertygad om. Redan nu smider hon och hennes pappa planer för vad hon ska göra härnäst.

– Vad det blir, är en hemlighet än så länge, säger hon drar på sig fotbollsdojjorna och springer iväg ut på det gröna konstgräset i Öp-hallen.