Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matilda lättad och ledsen över att Idol tagit slut

Matilda Melin, 17, var med ända tills det bara var sex kvar i Idol. På måndag uppträder hon med Idol-gänget på fotbollsgalan och på onsdag börjar vardagen på Wargen igen.

Hur ska du jobba ikapp i skolan?

– Ingen aning. I början försökte jag göra skoluppgifter men sedan blev det för mycket.

Vad är det första du ska göra när du kommer tillbaka till stan?

– Träffa mina vänner, min familj och försöka återställa allt med skolan.

I fredags när det var du som fick lämna Idol, blev du lättad eller ledsen då?

– Både och. Jag blev ledsen för att få lämna gänget för vi har blivit så tajta, men jag blev lättad för att jag har känt mig stressad. Det var en ny grej för mig att bli kritiserad första gången jag ställde mig på en scen.

Idol-juryn har upprepat att du behövde visa mer självförtroende. Tycker du att du fick bättre självförtroende av den kritiken?

– Nej, men i andra akten i fredags gav jag verkligen allt och kände mig nöjd efteråt. När de ändå sa att jag inte visade självförtroende blev jag mest förbannad och kände att det var bullshit. Alla som har sökt till Idol och stått i det där rummet med hjärtat i halsgropen har självförtroende, för det krävs mod att göra det.

Skulle du själv välja samma metod som juryn om du tränade ett tjejlag i fotboll till exempel?

– Absolut inte! Det viktigaste för tränare är ju att uppmuntra och att ge konstruktiv kritik, men det känns som att det är så mycket som handlar om att göra tv.

Vad har varit roligast under den här tiden?

– Att hänga med varandra och alla roliga saker vi har fått göra som att sjunga på cancergalan, men även de få minuter när det var min tur på fredagskvällarna har varit roliga.

Var det något som du verkligen inte hade räknat med?

– Ja, att vi har fått så mycket grejer och blivit så bortskämda. Vi har fått mat, bott på hotell och överrösts med allt möjligt. Det var häftigt men helt nytt för mig.

Vilken av alla låtar du uppträtt med tyckte du bäst om att sjunga?

– A-team och Turning tables som jag sjöng under kvalveckan men också när jag sjöng Håkan Hellström i fredags kändes det bra, då släppte lite av scenskräcken jag har känt.

Skulle du rekommendera andra att söka?

– Ja, men om man tycker att det är superjobbigt att vara hemifrån ska man inte söka.

Du har 20 000 följare på Instagram hur känns det?

– Konstigt och sjukt. Jag var supernöjd när jag hade 300 och tyckte det var coolt när jag kom upp i 1 000.

Hur fortsätter du med sången?

– Det löser sig. Nu är vi några i Idol som känner varandra och man har fått jättemycket kontakter. Det blir bra hur det än blir. Jag kommer aldrig att sluta med musik.

Till sist, vem hoppas du vinner?

– Allihopa! Jag älskar alla och vi har bara känt varandra i två månader men det känns som en evighet, det känns som en klass. Därför var det synd att jag åkte ut, jag vill att alla ska få vinna.