Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matilda tolkar Rihanna

Nu tar Matilda Melin med sig ett artonmannaband upp på scen och gör en jazzig version av Rihannas "Umbrella".

Det blev inte den mest ultimata starten på veckan för Matilda Melin. Knät är skadat och Matilda har ont och äter värktabletter, men hon är vid gott mod i alla fall.

– Det påverkar inte min uppladdning alls. Det är bara att jag blir lite orörlig, berättar Matilda Melin.

Förra veckan tog Matilda en rejäl revansch när hon sjöng Agnes Carlssons låt Release me. Juryn hyllade och Matilda var nöjd. Då var temat tidigare idolers låtar. I morgon är temat Big band Friday och idolerna får med sig ett fullt storband upp på scen.

– Det är jättekul och jättehäftigt. Man får verkligen ta del av något stort, säger Matilda som aldrig tidigare stått på scen med ett så stort band.

Låten som hon ska sjung är Rihannas "Umbrella", en låt som hon lyssnade mycket på när hon var yngre.

– Den kom när jag var typ tolv år. Jag kommer ihåg att jag satt och lyssnade på den och tyckte att den var jättecool, säger Matilda som inte känner sig nervös över att tolka en låt av Rihanna.

– Inte när man har gjort den i egen tappning. Det blir ju mer att jag använder hennes text och lite av melodin, förklarar hon.

Trots att Matilda Melin inte är en jazzsångerska och knappt har sjungit några jazzlåtar alls blir det en jazzig version av "Umbrella" i morgon.

– Det är ju storband så då måste man, säger Matilda.

Efter fredagens final är det bara sex deltagare kvar och den stora finalen närmar sig med stormsteg, men det märks inte bland deltagarna att det börjar bli allvar.

– Det blir ju färre och färre, men annars är det snarare tvärtom. Alla är mer peppande. Vi pratar nästan aldrig om tävlingen utan vi ser det mer som en chans att visa upp sig, inte att tävla. Man ska inte tävla i musik, musik är något som ska vara kul, säger Matilda Melin som blir lika förvånad varje gång hon går vidare.

Tidigare i veckan släppte idolerna sitt samlingsalbum och för Matilda Melin blev det skivpremiär.

– Det är cool att kunna söka på sig själv på Spotify, säger Matilda och skrattar.

När idolresan är över för hennes del tänker hon spela in ett eget album.

– Det är prio ett att spela in eget. Man behöver inte ha ett bolag bakom sig utan kan släppa själv, säger hon.