Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matildas och Mandas pjäs med i antologi

Teater. ÖP:s kulturmedarbetare Manda Stenström och Matilda Bergström Amundsen uppskattas även av Riksteatern.

Annons

Inom bara någon månad kommer deras pjäs ”Leave the building, Allis!” att ingå i en antologi över nyskriven dramatik.

Boken heter ”Ny text 2” och kommer att finnas tillgänglig för teatrar och ensembler som söker rykande färska pjäser att sätta upp.

– Det handlar om en kvinna med tvångstankar och i huvudsak är det hon som ingår i pjäsen, plus en blomma och en papegoja, berättar Manda.

Texten skrev hon och Matilda i höstas när de insåg att Riksteatern planerade antologin.

– Vi har gjort en liknande skrift i fjol och vi tyckte utfallet var så bra att vi ville göra ytterligare en. Det är också tänkt som en bra möjlighet för unga textförfattare att nå en publik, berättar Vera Tjärnå hos Riksteatern i Stockholm.

Flera av texterna i den antologin har senare lästs upp inför olika teatrar, antingen av författarna själva eller skådespelare.

– Vi själva har läst vår text ganska nyligen, men om det blir fler tillfällen vet vi inte än, berättar Manda.

Tidigare i vintras publicerade ÖP:s kultursida både en krönika och ett par dikter av Manda Stenström – och fler kommer under våren.

Matilda Bergström Amundsen har bevakat musikarrangemang åt ÖP Kultur under våren och kommer förhoppningsvis att kunna läsas här fler gånger.

Båda är aktiva i gruppen Kreativ Explosion, jobbar med Poetry Slam och repeterar just nu pjäsen Dvala som sätts upp på Storsjöteatern senare i vår.