Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matkassen lättar på stressen

– Det var sådan lyx, det under­lättade enormt.

Åsa Sahlin på Frösön talar sig varm för ”Årets julklapp” som enligt Handelns utredningsinstitut är matkassen. Men inte vilken matkasse som helst, utan den som körs hem direkt från affären, färdigpackad med allt från ingredienser till recept.

Familjen Sahlin/Persson på Frösön valde att anlita Gabriella Åslund och hennes företag Glada matkassen. Företaget fanns bara ett halvår men under det halvåret trivdes Åsa Sahlin förträffligt med servicen. Att matkassen är ”Årets julklapp” välkomnar hon:

– Alla julklappar som ger oss mer tid tillsammans är bra julklappar.

Matkassen innehöll ingredienser och recept för en hel veckas måltider för deras familj.

– Allt var mycket pedagogiskt upplagt. Hade man tur hade barnen redan börjat med middagen då jag kom hem. Påsen innehöll en mycket varierad kost, mycket fisk och mycket grönsaker, säger Åsa Sahlin, som numera bara har minnena kvar om matkassarna hemskickade till familjen.

– Vi slutade med matkassen då Glada matkassen upphörde med sin verksamhet, men det var en verksamhet som vi saknar än i dag, säger hon.

Gabriella Åslund drev Glada matkassen i Östersund i ett halvårs tid. Som mest hade hon runt 25 kunder i veckan som beställde matkassar veckovis eller månadsvis.

– När sedan andra större aktörer startade kunde inte längre jag konkurrera, jag tvingades sluta, säger Gabriella Åslund.