Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Enn drog rekordstor publik i Funäsdalen

Estradören Mattias Enns föreställning "Den förste turisten i Europa" drog rekordstor publik till Härjedalens fjällmuseum i tisdags.

Ackompanjerad av Jan-Erik Sandvik på piano tog Mattias Enn med publiken på en historisk resa genom det tidiga 1900-talets sångnummer och kupletter från revyer och kabaréer. Tidsmarkörer i kläder och kulisser, de innehållsrika sångtexterna och Mattias Enns referenser till historiska händelser och den klassiska litteraturen gjorde föreställningen inte bara till en musikalisk upplevelse av stora mått utan även en historielektion.

 Mattias Enn, som satt ihop den två timmar långa föreställningen, tolkade Karl Gerhard, Ernst Rolf, Zarah Leander, Marlene Dietrich, Victor Borge, Vera Lynn, Maurice Chevalier och Edith Piaf och växlade obehindrat mellan svenska, danska, finlandssvenska, ryska, franska och tyska.

 – Det var en fantastisk föreställning – med stående ovationer – och en fin historielektion, säger museichefen Ola Hanneryd.

 Teatersalongen i fjällmuseet var nästan fullsatt och föreställningen drog fler besökare än Lill-Babs. Den förste turisten i Europa arrangerades av Öfre Ljusnans teaterförening i samarbete med Härjedalens fjällmuseum.