Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Svensson 29:a i tuffa Hammarö 3-dagars

I kväll inleds cyklisternas omfatt­ande Jämtlandsserie.
Kanske med Mattias Svensson som favorit – han visade i alla fall bäst form i helgens tredagarslopp på Hammarö utanför Karlstad.

Tävlingshelgens på Hammarö bestod av fyra tävlingsmoment där den korta prologen och det elva kilometer långa tempoloppet blev relativt avgörande.

– Det blev så i och med att det blev klungspurt i både GP-loppet och linjeloppet, berättar Sigve Colbjörnsen.

Och i tempot och prologen var det Mattias Svensson som gick bäst av de fem elitcyklisterna från Östersund CK.

– Han var 29 i tempoetappen och blev också 29:a totalt i hela tävlingen.

– Det är bra. Förutom utlandsproffsen var i stort sett alla landets bästa cyklister på plats, dessutom är Mattias bara 20 år så han imponerade helt klart i helgen, säger Colbjörnsen.

Colbjörnsen själv stod för den bästa enskilda placeringen i elitklassen då han blev 16:e man i GP-loppet.

– Men sen måste jag säga att Fredrik Kingstad imponerade genom att bli 51:a totalt. Det är bara en vecka sedan han gjorde sin sista alpina tävling för säsongen och redan nu, utan att ha hunnit cykla just någonting, är han med och hävdar sig bland de bästa.

Svensson och Kingstad var det inga fler ÖCK:are som tog sig i mål i det avslutande linjeloppet – Colbjörnsen, Mikael Andersson och Peter Vingstedt föll alla bort under loppets slutskede.

ÖCK hade dessutom två man i den något lättare seniorklassen; Mikael Egmalm och David Sundström. Mikael slutade 17:e totalt och David 21:a.

inledande tävlingshelger på bortaplan inleds på onsdagskvällen säsongen på hemmaplan. Då körs nämligen ett GP-lopp som är den första deltävlingen i Jämtlandsserien som avslutas först i september.

Serien består av sex GP-lopp, sex tempolopp, ett backrace och fyra linjelopp – totalt alltså 17 deltävlingar.

– Alla tävlingar ger lika mycket poäng men alla cyklister kan så klart inte köra alla lopp, så även om man missar något kan det nog gå att vara med i toppstriden.

– Och det är prestigefyllt att vinna Jämtlandsserien, försäkrar Colbjörnsson.

GP F4

Tempo Hammerdal

GP F4

Tempo Hammerdal

GP F4

Tempo Hammerdal

Vertex Velo backsprint

Vertex Velo 50/100

Storsjön Runt

Tempo Brunflo

Tempo Brunflo

Tempo Brunflo DM

GP F4

Motionslopp

GP F4

Linje DM

GP F4