Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattiasson: "Har ingen bra förklaring"

Ett rejält spelövertag – hela matchen. Ändå förlust med 3–0!
– Jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det här, säger IFK Östersunds Adam Mattiasson efter bortaförlusten mot Sandvik.

Men en bidragande orsak till det svaga resultatet måste man ändå anse att skadeläget är.

– Vi har alltså tolv spelare borta just nu, säger Mattiasson.

– På morgonen innan den här matchen hade vi bara tio spelare tillgängliga, sen lyckades vi ringa in tre juniorer som fick följa med.

Två av dessa, Anton Sörlin och Mattias Jonsson, delade på 90 minuter och klarade av A-lagsdebuten på ett bra sätt.

– De ska vara nöjda med sina insatser ... och egentligen gjorde vi det mesta ganska bra i dag.

– Vi hade ju ett fullkomligt spelövertag, ett fullkomligt bollinnehav. Så trots att det var 0–0 i halvtid var det nog ingen som var orolig. Över 90 minuter skulle vi självklart få utdelning, ingen trodde nåt annat, säger Mattiasson.

Men utvecklingen blev den motsatta. Inom loppet av en kvart dödade hemmalaget matchen med tre raka mål.

– 1–0 är riktigt snyggt, ett väldigt bra vinkelskott från distans ... men hela backlinjen är på rätt sida om bollen, så jag kan inte vara särskilt kritisk där.

– Och 2–0 är ju samma visa. De kontrar och väljer att skjuta från distans, ett kanonskott från 25 meter rakt upp i krysset.

3–0 gör sedan Sandvik i andravågen efter att ha träffat en av Fryklundsbröderna i ansiktet med det första inlägget.

– Vi släpper in tre mål mot ett lag som vi är bättre än, ändå måste jag berömma backlinjen. De agerar väldigt bra defensivt i dag, och sätter även i gång spelet på ett stailit sätt. Vi har nog en av seriens allra bästa backlinjer, säger Mattiasson.

Den något oväntade förlusten innebär att IFK tappar kontakt med tabvellens toppskikt.

– Det är inget vi tittar på nu ... men det är ändå en riktigt tung förlust. Det här var ju en bra chans att ta tre poäng, säger Mattiasson.