Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattiasson kvar i IFK Östersund

Adam Mattiasson blir kvar som huvudtränare i IFK Östersund. Till sin hjälp får han troligen två biträdande tränare.

Mattiassons målsättning är att bredda ledarstaben och på så sätt kunna utveckla alla de yngre spelare som kommer upp.

– Vi känner ett ansvar att förvalta alla våra yngre spelare. Det är inte säkert att man blir bättre bara för att man är fler, men jag tror att det kan bli jättebra om man har tydliga roller.

Två assisterande tränare är på gång och i helgen är förhoppningsvis allt klart. På spelarfronten blir det i stort sett samma trupp som i fjol, minus bröderna Jonathan och Sebastian Lundbäck.

Tre nyförvärv är på ingång, Joacim Westin, Brunflo, Robin Nordström, Frösön samt Markus Svärd, tidigare Ope för ett år sedan i GIF Sundsvalls reservlag.

– Vi ska ha en trupp på 22 spelare. Om vi ska förstärka laget ytterligare vill vi gärna plocka upp underifrån.

En orsak till det är förstås ekonomi. IFK Östersund är ingen särskilt välbärgad förening som kan värva dyra spelare. Enligt uppgift har man bara tre spelare/ledare som är arvoderade.

– Resten har i princip ingenting. Allting sker idéellt. Spelarna har minimiersättning, 3 000 kronor var. Det handlar om skobidrag samt lite kläder.

Med en omsättning i år på mellan 500 000 och 1 miljon kronor är det förstås av avgörande betydelse att kunna satsa på egna spelare.