Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattmarborna kan välja på fyra avgångar

Vid tidtabellskiftet som i år skedde 14 december, och som alltid sker vid motsvarande tid i december, har det kommit en hel del synpunkter och även artiklar om att trafiken i Åre kraftigt försämrats.

Om både reportern på ÖP och insändarskribenten ansträngt sig lite grand och tittat på vilket utbud som erbjuds så kanske inte denna diskussion hade uppstått.

Om man ska åka till Östersund från västra Jämtland så finns det två linjer, mot tidigare en. Både linje 155 som går från Duved till Östersund och 156 Järpen–Östersund trafikerar sträckan.

Som resenär kan man också ha alternativet 157 Duved–Mörsil om man enbart vill åka inom kommunen eller till exempel stanna i Järpen ett tag och sedan ta någon av de andra linjerna österut.

Det som inte ännu finns men som kommer inom kort är en samlingstidtabell där man ser samtliga dessa linjer tillsammans.

Som Mattmarbo har man fyra möjligheter att ta sig in på morgonen; 7.45 och 8.30 och tillbaka 12.35 och 15.50 med linje 155, samt 6.20 och 7.00 och tillbaka 16.20 och 16.45 med linje 156.

Personligen tycker jag att det är ett ganska bra utbud. Hur man får det till att man måste vänta sex timmar i Östersund förstår inte jag.

Thomas Hägg

ordförande Länstrafiken i Jämtlands Län AB

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel