Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Matzén gjorde comeback – räddade Frösön

Fotboll, division 3 herrar

Frösö-Röbäck 3–0 (1–0)

Mål: Fredrik Löfgren, Lars Sunnfors, Kim Eriksson.

Frösön fortsätter att skugga Friska Viljor på kvalplats till division 2.

– Vi tror på en chans där. Friska Viljor har svåra matcher kvar, Sollefteå, Frånö och Timrå. De är inga säkra matcher. Det är den chansen som motiverar oss. Om vi gör vårt jobb kan allt hända, säger Frösötränaren Anders Engström.

Mötet med Röbäck blev resultatmässigt en enkel historia, men verkligheten var en annan. Om inte comebackande målvakten Göran Matzén hade storspelat och räddat flera frilägen, skulle det ha kunnat bli bortaseger.

– Göran räddade oss. Han kom ut rätt flera gånger och gjorde helt avgörande räddningar, berättar Engström, vars beslut att kalla in Matzén grundade sig på att tre (!) tilltänkta målvakter inte kunde spela.

Förutom Matzén får även mittbacken Viktor Andersson ett plus. Han har ofta en hög nivå i det han gör och symboliserar lite grann av det "nya Frösön", med bra inställning och mycket vilja.

Salsåker-Brunflo 4–0

Seriejumbon innan matchen gav Brunflo en riktig smällkaramell. Salsåker var bättre i allt och segern gör också att laget knappar in på Brunflo i bottensmeten. Bara fyra poäng skiljer upp till jämtarna på kvalplats.

– Vi är också ett bottenlag så det är inte märkvärdigt. Vi har en nedåtgående trend och har tappat spelare successivt hela säsongen, så jag är inte förvånad, säger Brunflotränaren Örjan Sjödin.

Samtidigt har Salsåker fyllt på med nyförvärv, bland annat från Moldavien. Det syntes i en match där hemmalaget var klart mycket bättre i första halvlek. Brunflo fick en chans att komma in i matchen igen när man tilldömdes en straff, men Jonas Widegrens skott räddades av målvakten.

– Sedan gjorde de 2–0 och då gick luften ur oss, säger Sjödin, som är bekymrad.

– Ja, jag är orolig för vår division 3-plats. Det kommer att bli svårt att hänga kvar. Vi har till och med tappat så många spelare att det kan bli svårt att slutföra säsongen om vi inte får hjälp av till exempel våra studenter som kan resa hit och vara med. Just nu får vi plocka in egna 15- och 16-åringar. Men världen går inte under även om vi skulle åka ur.

Bäst betyg i Brunflo går till backen Alexander Yngve.

Fotboll, division 4 herrar

Ås-Ytterhogdal 1–10 (1–4)

Ås: Gabriel Wennstig. Ytterhogdal: Iurii Syvorobodko 3, Bogdan Smishko 3, Vitalii Rudii 2, David Larsson, Magnus Teodorsson.

Ytterhogdal tog sin 14:e raka seger mot ett sedan länge avsågat Ås. Ukrainska mittfältsduon Iurii Syvoborodko och Bogdan Smishko stod för tre mål var och där har tränaren Ben Smith två vassa vapen inför det stundande kvalet.

– Bogdan har varit riktigt bra på slutet. Han växer när det drar ihop sig och blir viktigare matcher. Då spottar han upp sig, säger Magnus Elmkvist i lagledningen.

Den 36-årige mittfältaren är den mest meriterade i Ytterhogdal, med spel i Ukrainska högstaligan som topp. Även Vitalii Rudii har varit i närheten och nosat på spel i denna liga.

Ytterhogdal börjar så smått att inrikta sig på kvalet till division 3. I dagsläget får man möta Alnö, segraren i division 4 Medelpad. Kvalet spelas i bäst av två matcher och vinnaren går upp. Förloraren får fortsätta i ett annat kval, mot bland annat lag 9 i division 3 Mellersta Norrland.

Hede-Frösön 2–0 (1–0)

Mål: Kevin Dahlberg, Mikael Färnlund.

Hede tog sin fjärde seger, men spelet nådde inga högre höjder. Det var inte alls i paritet med den fina insatsen mot IFK Östersund, tidigare på hösten.

– Det var rättvist, men vi spelade inte särskilt bra. Vi kan mycket bättre. Men vi vann en del dueller, satte våra chanser och sedan hade vi en bra keeper i Andreas Ekberg, sammanfattade Dennis Thunell.

Bäst betyg i hemmalaget går till nämnde Ekberg samt vänstermittfältaren, hårdjobbande Mikael Färnlund.

Tandsbyn-Alsen 3–2 (2–2)

Tandsbyn: Fitsum Mengistu 2, Markus Mikaelsson. Alsen: Oskar Hernerud, Jon Persson.

Tandsbyns femte seger i år var viktig med tanke på hur det ser ut i bottenstriden. Laget gjorde också en stark insats och var värt trepoängaren.

– Vi var ganska blekt och gjorde för många tekniska misstag, inte minst när vi var på väg framåt. Det gjorde att vi tappade boll och Tandsbyn var effektivt när de fick målchans. Samtidigt är Tandsbyn bättre än vad serieplaceringen visar, sa Alsentränaren Niklas Dahlström.

Matchvinnare blev nye Fitsum Mengistu, en forward som Tandsbyn värvat från Berg.

– Han var riktigt bra. Lugn och trygg med bollen och till synes fint skolad, berömde Dahlström.

Tandsbyn har möjligen något bra på gång i slutet av serien.

– Vi har mycket otur med skador och spelare som varit borta på jobb. Nu börjar vi få tillbaka en del samtidigt som vi har värvat tre killar från Berg, säger tränaren Fredrik Seger.

Fotboll, division 2 damer

Remsle-M/O 16–0

En sällan skådad stjärnsmäll för det unga Myssjö som förlorat alla sina 13 matcher i år. Femteplacerade Remsle var fullständigt överlägset.

Annars trodde vi att Myssjö var lite på gång efter onsdagens knappa 0–1-förlust mot Frösön.

Härnösand-Frösö 1–1 (1–1)

Mål Frösön: Nadia Edfalk.

Frösön kom till Härnösand med bara en avbytare och krigade till sig en poäng.

– Vi är nöjda. Vi spelade rätt bra, men kom inte fram till några farliga lägen. Samtidigt var Härnösand bra framåt. De har en forward som är riktigt vass (Sanne Pettersson) Hon oroade oss ganska mycket, sa tränaren Fredrik Gregorsson, som fortfarande hoppas att laget kan nå serieledande Bik.

– Sex poäng skiljer och vinner vi allting samtidigt som vi får hjälp kan det gå. Härnösand har också lovat att de ska vinna mot dem i höst.

Stort plus i Frösön går till målvakten Heike Lippertz samt Hanna Plantinger och Johanna Westberg.

Fotboll, division 3 damer

Sveg-Vemdalen 1–0 (0–0)

1–0 (72) Camilla Larsson.

Sveg tog en skön derbyseger inför nästan 125 åskådare. Matchvinnare var förstås Camilla Larsson, som gjorde sitt nionde mål i år – denna gång på nick.

Segern var den fjärde i år för Sveg som därmed går upp på femte plats. Vemdalen har det fortsatt tungt, med blott fyra poäng på tolv matcher.