Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MC-tätt i Åre i helgen

Befinner du dig i Åre i helgen kommer du inte att vara ensam. Närmare 600 motorcykelåkare kommer att samlas där.

Åreborna får räkna med lite buller på torsdagseftermiddagen då mellan 500 och 600 motorcykelåkare anländer för att delta i helgens MC-träff. Många av dem kommer att sammanstråla i Mattmar vid klockan tre för att sedan åka i kortege in till Åre och ner till Holiday Club där de ska hålla till i helgen.

Träffen arrangeras av Jämtlands Harley Davidson-klubb, H.O.G Jamtland Chapter och de kallar träffen HOG-rally. I helgen är alla som åker motorcykel är välkomna, oavsett märke. Det är lite ovanligt i MC-kretsar.

– Vi tycker att det som är viktigt är att man tycker att det är roligt att åka motorcykel, säger träffgeneral Ulf Arnesson

Det erbjuds flera turer om dagen till natursköna utflyktsmål, bland annat till Storulvån, Tännforsen och Millest Älgfarm. Utöver turerna bjuds på After bike, motorcykelutsälttning, marknadsstånd, stuntföreställningar och musikunderhållning från fem jämtländska band. Dragplåstret är Micke Mojjo.

Till invigningen kommer det serveras nyskriven MC-symfoni framförd av fyra motorcyklar. Stycket är komponerat tillika dirigerat av Staffan Hillström, som kommer att mixa klädkoderna frack och bandana.

Arrangörerna har räknat till deltagare från elva olika nationer, med den mest långväga gästen från Jordanien. Svenska kyrkan kommer också titta förbi med ett tjugotal motorcykelåkare på pilgrimsresa mot Stiklestad.

– Det är ska bli skithäftigt. Jag förväntar mig att det blir Nordens bästa hojträff genom tiderna faktiskt, säger Ulf Arnesson.

Han är en av den handfull medlemmar som jobbat med att rodda ihop det hela. Det har tagit ett och ett halvt år med möten i stort sett varje vecka. Nu är det dags för slutspurten och de ska till exempel pynta Åre by med totalt 2 kilometer banderoller.

– Vi vill visa den goda och familjära sidan av motorcykelåkning. De flesta av oss är vanliga medelålders män, säger Per Hornell som är ordförande i klubben.

– Och kvinnor! fyller Ulf Arnesson i.

Klubben arrangerade sin första liknande träff 2010 och sedan dess har det varit två stycken träffar i Sverige. Men Ulf Arnesson uppfattar det som att många klubbar är tveksamma till att anordna så stora träffar, eftersom det krävs mycket jobb och är klurigt ekonomiskt. Själv känner han sig trygg inför helgen, med klubben i ryggen.

– Den stora grejen är att folk ska få ett minne för livet, säger Ulf Arnesson.