Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med ett absolut gehör

I några inledande sekunder är jag orolig att det mest ska bli barklink med uttjatade låtar som vi hört till leda.

Men det räcker med några takter av "Angel eyes" så är den oron bortblåst.

Annons

För onekligen är det ett vågspel att inför konsertpublik en fredag kväll spela saker som "Begin the Beguine", "Cheek to cheek" och "Bluesette" för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Man kan säga att det är en rejäl utmaning - desutom med enbart piano och kontrabas.

Men Monica Dominique och lillebror Palle Danielsson är så samspelta att det blir en fröjd att höra hela vägen de nästan två timmarna.

De spränger in Debussy, Legrand, Adolphson och Povel - Monicas glada leende avslöjar desutom att Palle improviserar friskt på flera ställen.

Många av de här låtarna känns sönderspelade när jag hör titlarna, men det är bara att vika sig för spelglädjen och de nyfikna utflykterna som syskonen lekar fram, ibland struttigt eller bluesigt, lika ofta med ett sugande driv.

Palle är med rätta engagerad över hela världen, men storasyrran matchar honom med den äran, de bjuder på ren och skär spelglädje hela vägen.

Proffsigt, kul och livgivande.

Tack till Jazz i Jemtland och Frösö-Sunne församling för den kvällen.

4 av 5