Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med riddarna kom värmen till isen

Äntligen släppte kylan och solstolarna på playa Badhusparken blev genast upptagna. Riddarna kom med värmen till isen.

I lördags hade Vinterparken inte behövt locka med något extra. Folklivet myllrade ändå tack vare vinterns första njutarhelg. Folk åkte skridskor, skidor, spelade hockey, grillade, fikade och hejade på bekanta och lapade sol i de blårandiga solstolarna.

Men därutöver kunde man också se riddare, gycklare, trubadurer och fagra damer i slängkappa som smälte in i miljön intill Kung Vinters snöborg.

Kön av barn var lång till de två rustade hästar som lät små riddare testa hur svårt det var att stöta en metallfigur med lansen.

Ute på isen kunde man prova att spänna en båge och det var svårt sa Martin Hansson, åtta år.

– Linan var så hård, sa han. Jag träffade inte.

Hans kompis Anton Lindström hade inte provat på pilbågen. Kanske skulle de ta en tur till hästarna.

Ute på barnskridskobanan fäktades Victor Eriksson med sin pappa Hans. De tog av sig jackor och mössor ända tills Victor fick in en avgörande träff. Pappan var pigg på att börja hoppa säck efter kampen men då hade Victor fått nog.

Det var barn- och fritidsprogrammet på Wargentinsskolan som stod för alla riddarlekar som erbjöds. Till exempel kunde man kasta hästsko och det var mycket svårare än det såg ut sa Elina, Tua och Matilda, sex och sju år, som alla tyckte bäst om att rida.